2021. november 25., 15:29

Nyárasdon volt érdeklődés az oltás iránt

A nyárasdi kultúrházban előzetes regisztrációval oltották be a helyi és a környező lakosokat. Az egynapos eseményen összesen 220 embert oltottak a délelőtti órákban, a Pfizer vakcina harmadik adagjával. Az igényfelémérés után a helyszínen a dunaszerdahelyi kórház munkatársai közreműködésével zajlott az oltás.

Nyárasd.jpg
Fotó: Nyárasd hivatalos oldala

Nyárasd polgármestere, Bacsó László portálunknak azt nyilatkozta, hogy a vártnál magasabb volt az érdeklődés az oltásra. Ráadásul nemcsak nyárasdi lakosok érkeztek a kultúrház oltópontjára, hanem a környező településekről is. Leginkább az ötven évnél idősebb lakosok éltek ezzel a lehetőséggel, az emberek előre regisztráltak

A pontos adatok: nyárasdi (100), vásárúti (42), nádszegi (2), ekecsi (37), padányi (2), dunaszerdahelyi (2), csiliznyáradi (1), nagymegyeri (2), nagyabonyi (1), alistáli (24) és lúcsi (1) lakos. Volt olyan is, aki az előzetes regisztráció után sem jelent meg.

Nyárasdon már júniusban is volt lehetőség az oltásra, akkor a megye segítségével szervezték meg, majd a későbbiekben újra oltottak – akkor a Johnson and Johnson vakcinával.

Az oltás első szakaszában (áprili, május környékén) számos nyugdíjast személyesen vittünk el a dunaszerdahelyi kórházba, hogy megkapják az első vakcinákat. Ilyen módon is segítettük az idősebb korosztályt

 – tette hozzá Bacsó László. 

2022 januárjában újra szeretnék majd felmérni az érdeklődést a harmadik adag oltásra, így nagy valószínűséggel ismét oltóponttá alakulhat át a helyi kultúrház moziterme.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!