2019. december 29., 09:14

Nyárasd – fél évszázadnyi kézilabda-történelem

A Hejrá Nyározsd Polgári Társulás, a helyi önkormányzat és a helyi sportegyesület kézilabda szakosztályának segítségével megemlékezést szervezett a nyárasdi kézilabdaklub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából.

Nyárasd, kézilabda 50.
Médialapozó
Fotó: Márus Emese

Szombaton, december 28-án kora délután vette kezdetét a helyi kultúrházban a nyárasdi kézilabdaklub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés, és ezzel egyidejűleg egy ideiglenes kiállítás is megnyílt.

A kiállítás a helyi kézilabda történetét meséli el: miként jött be a sport a falu, de leginkább az iskola és a diáklányok életébe, és hogy kerültek fel a csúcsra pár év alatt.

Egészen napjainkig követi a történéseket, bár az 1969-ben alakult klub 1999-ben megszűnt, a kézilabda nem tűnt el a falu életéből.

Az eseményt a falu polgármestere, Bacsó László, és a rendezvény főszervezője, Németh Jolán nyitották meg. Ezután J. Mészáros Károly újságíró emlékezett az elmúlt fél évszázad eseményeiről, amelyekkel munkája során közelről is megismerkedett.

Őt követte Batta György író és publicista, aki

nyárasdi csodaként beszélt arról, ahogy a legnagyobb részt helyi lányokból, nőkből álló csapat nemzetközi szintig jutott.

Emlékeztetett mindenkit, hogy ez tényleg egy valóságos csodaként értékelendő dolog, és nem szabad hagyni, hogy feledésbe merüljön.

Ezt követően a Kiss Jitka Alapítvány tagjai adták át az idei díjakat, amelyeket a naszvadi Kósa Nikolett, a csallóközaranyosi Pint Lilla és a nyárasdi 8-10 éves korosztály csapata vehettek át. Ezután a megemlékezés archív felvételek vetítésével és állófogadással zárult.

A kiállítás a nyárasdi kultúrház előterében tekinthető meg.

Nyárasdi kézilabda 50.
+6 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!