cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. augusztus 6., 11:04

Növekedett a halálos autóbalesetek száma Kassa megyében, több rendőr lesz az utakon

Kassa megye területén az idei év első felében a rendőrség 766 közlekedési balesetet tart nyilván, ami 101-gyel több, mint az előző esztendő hasonló időszakában. A balesetek 22 halálos áldozatot követeltek, 7-tel többet, mint az előző évben.

rendor.jpg
Fotó: TASR

Erről Jana Mésarová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott, aki elmondta, a közlekedési balesetek, elsősorban a halálos közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében több rendőr lesz az utakon. „Augusztus folyamán a rendőrök fokozottan ellenőrzik, hogy a közúti közlekedés résztvevői betartják-e az előírásokat, az intézkedés célja javítani a helyzetet az utakon” – fogalmazott a szóvivő.

Az ellenőrzések során a leginkább rizikós, balesetveszélyes útszakaszokra összpontosítanak.

A rendőrök külön figyelmet szentelnek az alkoholfogyasztási tilalom betartásának, a motoros és a nem motoros járművek vezetőinél egyaránt. Akiket a fokozott közúti ellenőrzés időszakában megállítanak, biztosan nem kerüli el az alkoholszondát”

– hangsúlyozta Mésarová.

A megye területén ugyanis továbbra is magas azoknak a száma, akik alkohol hatása alatt ülnek volán mögé. Az első félév alatt a rendőrök 572 ilyen esettel találkoztak, közülük 264 személynél több mint egy ezreléket mutatott az alkoholszonda. Az előző év hasonló időszakában a rendőrök 496 ittas vezetőt füleltek le, 273-an „fújtak” egy ezreléknél többet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.