Nőt bántalmazott: betöréssel és rablással gyanúsítanak egy férfit a bodrogközi Bélyben

ma7 | TASR 2018. december 05., 18:21

Rablás és betörés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak egy 18 éves férfit a tőketerebesi járásból. A férfi Bélyben rabolhatott ki egy családi házat, amelynek lakóját, egy nőt súlyosan bántalmazta – tájékoztatott szerdán Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: TASR

A férfi a gyanú szerint vasárnap este átugrotta egy családi ház kerítését, majd betörte az egyik ajtót, és bement a házba.

A konyhában megtámadta a ház 68 éves lakóját, többször bántalmazta, ollóval fenyegette, pénzt és aranyat követelve. Ezután a földön fekvő nőt magára hagyta, átkutatta a ház fiókjait, a nő pénztárcájából 105 eurót eltulajdonított, majd megszökött. A sértett az orvosi szakvélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett

– mondta Ivanová.

A rendőrség rendőrségi kutya bevetésével néhány órán belül elkapta a tettest, akit aztán fogdába helyezett. Az ügyet, amelyben betörés, rablás és súlyos testi sértés bűntette forog fenn, a kerületi nyomozó vette át.

„A nyomozó kezdeményezte a büntetőeljárást a gyanúsított ellen. Ha beigazolódik a férfi bűnössége, akár tíztől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés is sújthatja" – zárta a szóvivő.

0 HOZZÁSZÓLÁS