Népzene és tábor egyben

2021. június 11., 19:45
ma7

Idén tizenhatodik alkalommal szervezi meg a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére népzenei táborukat Dunaszerdahelyen.

Fotó: Reczai Lilla

A tábor lehetőséget nyújt a gyakorlati foglalkozásokra, magyarországi népdalénekesek, citeratanárok vezetésével a táborozók népdalokat sajátítanak el a Felvidék tájegységeinek népdalhagyományából.
Továbbá a tábor egyéni konzultációkra is lehetőséget ad az oktatókkal (a résztvevőt érdeklő problémák és kérdések megbeszélése, népdalcsokrok összeállítása, népdalok előadásmódja), valamint az egyes tájegységekből érkezett résztvevők megismerkedek egymás kultúrájával és szakmai tapasztalatokat cserélnek a szabad programon belül.

Oktatók: Borsi Ferenc, Péterné Berde Sarolta – citeraoktatók
Köles Éva – népi ének oktató

A tábor időpontja 2021. július 14-18. (szerda–vasárnap), a helyszín pedig a Szabó Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola kollégiuma lesz.

Egy-egy csoportból 2-5 résztvevőt tudnak fogadni a szervezők. A gyermekek felnőtt kísérettel (szülő, pedagógus) jöhetnek a táborba. A bejelentkezések után (a jelentkezési határidő leteltével) a jelentkezőknek pontos információkat tartalmazó meghívót küldenek ki.

A jelentkezési határidő: 2021. június 25. A jelentkezéseket elektronikus úton küldhetik el az alábbi linken: https://forms.gle/VgNaDouUucsi41Qn9

Bővebb információkat az érdeklődők telefonon, illetve a Művelődési intézet honlapján találnak.
- telefon: 031/552 24 78 (Takács Ottó, Csémy Tihamér)
- az intézet honlapja: www.intezet.sk

Kövesse facebook oldalunkat is!