2020. november 20., 18:35

Nem tudni, lesz-e karácsonyi vásár Kassán

A következő napokban születhet döntés arról, lesz-e az idén Kassán karácsonyi vásár, illetve megrendezik-e a Kassai mesés karácsony elnevezésű rendezvénysorozatot.

Médialapozó
Fotó: TASR

A város vezetése a következő napokban tárgyal majd erről a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ KE) vezetőivel. „Ma még nem világos, milyen lesz a járványügyi helyzet karácsonykor, illetve a karácsonyi vásárok időszakában. Mi készen állunk arra, hogy megnyissuk a vásárt, hogy szebbé tegyük a kassaiak karácsonyát, de korlátozásokra mindenképp számítani kell” – fejtette ki Jaroslav Polaček főpolgármester.

Kassán mindenesetre készülnek a karácsonyi időszakra, a Fő utcán, az Immaculata szoborcsoport közelében két nappal ezelőtt elhelyezték a város karácsonyfáját, egy jegenyefenyőt.

A megközelítőleg 60 éves fát, amely 20 méterre magasodik a Fő utca fölé, egy regeteruszkai (Ruskov) család adományozta. A helyszínre szállítását és rögzítését egy 12 fős csapat végezte el, a munka körülbelül hét órán át tartott.

strom06_18_11_2020742008.jpg
Fotó:  TASR

A hét folyamán a karácsonyi díszítés elhelyezése is megkezdődik a belvárosban. A városi karácsonyfa fényei december 5-én gyulladnak majd ki.

+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.