2019. május 24., 17:51

Nem csak élményekkel gazdagodtak a kéméndi Petőfisek

A Puskás Akadémia FC a 2018/19-es idényben is elindította „Iskolások! Hadd halljuk! Hajrá, PAFC!” elnevezésű iskolai programját. A kezdeményezésbe bekapcsolódó oktatási intézmények tanulói ingyenesen tekinthették meg a felcsúti labdarúgóklub hazai mérkőzéseit.

Kéménd-felcsúti foci
Médialapozó
Fotó: pfla.hu
A program célja, hogy minél több általános- és középiskolás diák jöjjön el a PAFC hazai meccseire, szeressék meg a labdarúgást, kötődjenek a csapathoz, illetve találkozhassanak kedvenceikkel

– olvasható a 2018/19-es tanévre vonatkozó felhívásban. A lehetőséggel egyedüli felvidéki oktatási intézményként a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskola is élt; pedagógusuk, Haris Richárd vezetésével folyamatosan részt vettek az egyik legismertebb magyarról elnevezett csapat mérkőzésein.

A klub közleményéből kiderül, hogy a futballt népszerűsítő, ebben az évben is sikeresen zajló iskolai program idei kiírása folyamán több mint 2700 tanuló látogatott ki a lenyűgöző szépségű Pancho Arénába. A legnagyobb létszámban megjelenő iskoláscsoportok értékes nyereményekkel gazdagodhattak. A szezonban a kéméndi Petőfi Sándor Alapiskola képviseltette magát a legnagyobb létszámmal (736 fő), második a szigetvári Bódi Focisuli lett (346 fő), harmadik helyen pedig a váli Vajda János Általános Iskola (324 fő) végzett.

a kéméndi alapiskolások
Fotó:  Haris Richárd
a kéméndi alapiskolások

A Puskás Akadémia tizenegy hazai mérkőzésére majd’ 800 kéméndi kötődésű jegyigénylést adtunk le, besöpörve ezzel nem csupán a legnagyobb létszámú, hanem a leghangosabb iskolai csoport díját is. Iskolánk 200 ezer forint értékű informatikai eszközt, illetve a játékosok által dedikált mezt és labdát nyert

– foglalta össze Haris Richárd, majd hozzátette: „Alapvetően mi nem a díjak miatt mentünk, sőt nem is hittük volna, hogy nyerhetünk. Az volt a lényeg, hogy a kéméndi gyerekeket teljesen ingyen eljuttassuk egy-egy ilyen mérkőzésre. Az idény felénél szembesültünk azzal, hogy akár még nyerhetünk is. A felcsúti utaztatás lehetőségét kihasználtuk arra is, hogy meglátogassuk a helyi kalandparkot, az arborétumot és a kisvasutat.”

A kéméndi különítmény a közeljövőben részt vehet egy felcsúti kiránduláson is, aminek keretén belül tüzetesebben is megismerheti a labdarúgó akadémiát.

Kéménd-felcsúti foci
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.