2022. szeptember 22., 17:01

Naponta több tucatnyi járatot nem tud elindítani a kassai közlekedési vállalat

Naponta több tucatnyi járatot nem tud elindítani a kassai tömegközlekedési vállalat – erősítette meg a TASR-nek Vladimíra Bujňáková, a cég szóvivője. A fő ok a járművek meghibásodása, továbbá kevés a sofőr, a megoldás a DPMK szerint a járműpark és az állomány bővítése.

autóbusz kassa
Fotó: Facebook/DPMK

Hétfőn (szeptember 19.) 56 autóbuszjárat maradt ki a napi 3030-ból, kedden (szeptember 20.) 69, szerdán (szeptember 21.) 64. Bujňáková tájékoztatása szerint csütörtökön várhatóan 55-öt nem tudnak elindítani.

A leggyakoribb ok a régebbi járművek meghibásodása, mivel nincsenek tartalék járműveink, továbbá helyettesítésre behívható sofőrjeink”

– mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy a szabadságolások ideje lassan véget ér, de jelenleg 33 sofőr betegszabadságon van. Arról nem vezetnek nyilvántartást, hogy közülük hányan kapták el a koronavírus-fertőzést, de feltehetően a Covid-19 is szerepet játszik a hiányzó alkalmazottak magas számában.

A problémát úgy próbálja megoldani a vállalat, hogy a kevésbé frekventált vonalakról irányítanak át buszokat máshova, továbbá tartalékjárműveket indítanak, illetve néhányan készek munkába állni a szabadságon levő sofőrök közül.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.