2023. október 31., 20:07

Napi 350 ember oltanak be COVID-19 ellen a Pozsonyi Egyetemi Kórházban

Bővíti a COVID-19 elleni oltási kapacitását a Pozsonyi  Egyetemi Kórház (UNB). Csütörtöktől (november 2.) naponta 350 személyt oltanak be az oltópontokon, a cél a várakozási idő lerövidítése - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Eva Kliská, a kórház szóvivője. Kliská hozzátette, jelenleg naponta 100 embert oltanak be a kórházban.

koronavírus védőoltás
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com
Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszterrel közösen abban állapodtunk meg, hogy bővítjük a kapacitást, mert nagy az érdeklődés az oltás iránt Pozsony megyében, ahol már több mint 1500 személyt regisztrálnak a várólistákon"

- mondta Alexander Mayer, az egyetemi kórház igazgatója. Mayer nagyra értékelte azoknak az egészségügyi dolgozóknak a munkáját, akik vállalják a munkát az oltópontokon.

Az egyetemi kórházban, azaz a kramárei Ladislav Dérer Kórházban, a ruzsinói és a ligetfalui Szent Cirill és Metód Kórházban csak a regisztrált személyeket oltják be.

„Regisztrálni a korona.gov.sk weboldalon lehet" - tette hozzá a szóvivő. Az egyetemi kórházban kivételesen a hétvégén (november 4-5.) is oltanak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.