2021. május 8., 14:32

Napelemes töltőállomás Tolmácson

A lévai járási Tolmács városában hamarosan hálózati feszültségforrástól független, napelemes töltőállomás épülhet.

Tolmács
Fotó: Laco Mereš
A Szlovák Villamosművek Pénzalapja a napokban tájékoztatott bennünket arról, hogy a Napelemes töltőállomás Tolmácson elnevezésű pályázatunk sikeres lett”

– olvasható a város közösségi oldalán. A Pontis Alapítványhoz benyújtott projekttel, a napelemes töltőállomás kialakításával elsősorban a kerékpáron érkező turistáknak kedveznének.

Az 5 561,78 eurós projekt kezdeményezői a régió cikloturisztikai útvonalainak kiépítésére és fejlesztésére próbálnak összepontosítani, s céljaik között szerepel a szomszédos települések, így Garamszőlős, Csejkő és Garamújfalu összekötése, továbbá a Garamszentgyörgy–Kálna–Óbars szakaszt is Tolmácshoz kapcsolnák.

Ezzel Tolmács mindkét kerékpáros túraútvonal kezdő-, illetve végpontja lehetne, emiatt is alakítanának ki egy pihenőövezetet, amelyet nemcsak napelemes töltőállomással látnának el, de helyet kapna itt egy kültéri automata defibrillátor is. A készülék kép- és hangutasításokat adva irányítja az újraélesztést, így hirtelen szívleállás esetén a defibrillátor segítségével a laikus is életet menthet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.