2022. január 5., 13:16

Nagyszombat megye: 600 ezer euróra pályázhatnak az önkormányzatok, a szervezetek

Két pályázati felhívást tett közzé Nagyszombat megye önkormányzata, melyek keretében összesen 600 ezer euró támogatást nyújt. A támogatott területek a kultúra, a sport, a szociális ellátás, az egészségügy és a környezetvédelem, önkormányzatok és szervezetek pályázhatnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a megye kommunikációs osztálya.

Pályázat
Fotó: Nagyszombat megye honlapja

A pályázatra 2022. február 4-ig lehet jelentkezni. Mindenki két pályázatot nyújthat be, legalább 500 euró értékű támogatásra.

Idén a környezetvédelemmel bővítettük a pályázati lehetőségeket, és úgy alakítottuk át a kiírást, hogy az az önrész szempontjából kedvezőbb legyen a pályázó számára” - jelentette ki Jozef Viskupič megyeelnök. 

A szervezetek teljes támogatási kerete 450 ezer euró, az önkormányzatoké 150 ezer euró, az előbbiek számára az önrész 10 százalék, az utóbbiaké 25 százalék.

A támogatások odaítéléséről a megyei képviselők döntenek májusban. Kulturális tevékenységre lehet pályázni, továbbá a sportélet támogatására, pályák felújítására, sportrendezvények szervezésére, valamint a megyében élő sportolók hivatalos nemzetközi szereplésének anyagi támogatására is. Emellett például idősek szociális gondozására és egészségkárosodottak integrálására, továbbá betegségmegelőzésre, orvosi diagnosztikai eszközök vásárlására.
Környezetvédelmi téren támogatást lehet kérni zöld területek kialakítására vagy gondozására beépített területen, továbbá a légszennyezés csökkentésére.

A pályázat részletei elérhetők a megye honlapján.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!