2023. szeptember 2., 13:25

Nagyszabású rendőri akció Pozsonyban - egyéves gyermeket is találtak

A Pozsony megyei rendőrfőkapitányság bűnügyi osztálya augusztus 31-én, csütörtökön rendkívüli keresési műveletet hajtott végre. Reggel 06:00 és délután 14:00 óra között több tucat rendőrt vetettek be, akik olyan embereket kutattak fel, akik bűncselekményt követtek el. Keresték az ezekből származó dolgokat is.

bilincs szlovák rendőrség
Fotó: Facebook/PZ FB

Főleg azokon a helyeken jelentek meg, ahol hajléktalanok tartózkodnak, mint amilyen a pozsonyi főpályaudvar környéke, vagy a hírhedt „pentagon”, vagyis a Stavbárska utca környéke.

Az akció során 340 személyt ellenőriztek. Hét személynek sikerült a nyomára bukkanni, egy közülük gyanúsított volt, egy esetben pedig az ellenőrzött személyről kiderült, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene. Egy személynek be kellett volna vonulnia a büntetésvégrehajtó intézetbe, és nyomára bukkantak két eltűntként kezelt személynek is.

A rendőrök a razzia során 27 migránst állítottak elő.

Az egyik személy az ellenőrzésekor önként átadott a rendőröknek egy műanyag zacskót, amiben ismeretlen kristályos anyag volt, s azt állította, hogy az pervitin.

A pozsonyi Žabot utcán pedig egy szemétben alvó nőt találtak egy egyéves kisgyermekkel együtt.

Azonnal kihívták a gyámügyeseket, akik megállapították, hogy a gyermek nem mutatja az alultápláltság jeleit és nem szükséges a kórházba szállítása. A nőt a gyermekkel együtt a családügyi hivatal vette gondozásba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.