2023. január 19., 12:57

Nagymihály: Semmi köze a szilveszteri gyilkosságnak a keddi családi tragédiához

Semmi köze nincs a szilveszteri gyilkosságnak ahhoz a családi tragédiához, amely kedden (január 17.) történt egy lakótelepi lakásban.

rendőrség
Illusztrációs felvétel
Fotó: Polícia SR-Trnava

Szilveszterkor az utcán gyilkoltak meg egy nőt, kedden négy embert lelőttek egy lakásba.

A rendőrség szeretné megnyugtatni a lakosokat, hogy a két eset között nincs összefüggés.

Az interneten ugyanis elindultak a spekulációk, a félinformációkra épített találgatások - mondta a TASR hírügynökségnek Lenka Ivanová, a Kassai  Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

Egyes kijelentések szerint a négy ember haláláért ugyanaz a személy a felelős, mint aki szilveszter napján meggyilkolt egy fiatal nőt. A két tragédia összekapcsolása pánikot és félelmet keltett a városban

– mondta a szóvivő, és ismét hangsúlyozta, hogy a négy áldozatot követelő gyilkossági ügy valószínűleg családi tragédia volt.
Ivanová szerint a lakosok maguk is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jobb legyen a közbiztonság.

Nem szabad közömbösnek lenni, nem meglátni, ami körülöttünk történik. Ha bárkiben felmerül a gyanú, hogy a szomszéd lakás ajtaja mögött családon belüli erőszak zajlik, nézeteltérés lehet, segélykiáltásokat hall, ahelyett, hogy tudomást sem vesz róla, inkább értesítse a rendőrséget

- szólított fel, és hozzátette, mindig jobb ellenőrizni a helyzetet és nem találni semmit, mint akkor rádöbbenni, hogy baj van, amikor már késő.

A szóvivő emlékeztetett arra is, hogy

a rendőrök a hét minden napján, a nap 24 órájában szolgálatban vannak.

Bármikor el lehet érni a rendőrséget a 158-as telefonszámon vagy személyesen bármelyik rendőrkapitányságon. A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán privát üzenetben is fel lehet venni a kapcsolatot a testülettel.

Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy a rendőrség Facebook-oldala nem helyettesíti a segélyvonalat, mert azt nem figyelik éjjel-nappal

– hangsúlyozta Ivanová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.