cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 10., 09:04

Nagykürtösi járás – Nem kedvez az időjárás a fürdőknek

Az elmúlt hetekben nem kedvezett az időjárás a Nagykürtösi járásban található alsósztregovai fürdőnek.

fürdők
az alsósztregovai fürdőben
Fotó: Kupko Strehová Aquqtermal

Mivel a fürdő működése a napsütéses időtől függ, a látogatottság alacsony volt ezekben a hetekben. Ezt Vladimír Sokol, a fürdő marketingmenedzsere közölte a TASR-rel. Továbbá elmondta: a kinti medencék minden időjárásban működnek.

Augusztusban a nappalok rövidülése miatt változtattunk a nyitva tartáson, így minden nap 9:00 és 19:30 között várjuk a látogatókat”

– magyarázta. Hozzátette: a fürdőt jelenleg csak a hotelben és a közeli hétvégi házakban elszállásolt vendégek használják. Hideg időben nagyon kevés látogató jön a környékről. Az idei szezont július 2-án nyitották meg, de az időjárás miatt akkor is alacsony volt a fürdő látogatottsága.

Július vége és augusztus eleje idén a nagykürtösi fürdő számára sem volt kedvező.

Ebben az időszakban 90 százalékkal kevesebb látogató jött, mint tavaly. Az augusztusi előrejelzés alapján ezek után sem számíthatunk semmi jóra”

– állapította meg kedden Marian Vrško, a nagykürtösi sportlétesítményeket működtető szervezet igazgatója. A bevételkiesés szerinte a többi városi létesítmény működésére is rossz hatással lesz.

Más finanszírozási források után fog kelleni néznünk, ha meg akarjuk őrizni a szolgáltatások minőségét”

– pontosított.

A Krtko biofürdő június 10-én nyitotta meg a nyári szezont. Az igazgató elmondta, hogy az első hónapban az időjárás kedvezőtlenül befolyásolta a működésüket, de július elejétől a helyzet elkezdett javulni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.