2021. szeptember 24., 10:46

Nagy erőkkel, de egyelőre sikertelenül keresik a nyolc napja eltűnt hidaskürti horgászt

A nyolc napja nyom nélkül eltűnt hidaskürti Vörös Pál horgászt hiába keresik a speciális sürgősségi kutatócsoportok és a búvárok. A keresésbe önkéntesek és a környék önkéntes tűzoltói is bekapcsolódtak.

eltűnt személy
Fotó: Ifj. Rózsár Tibor

A hidaskürti 61 éves Vörös Pál egy hete, szeptember 17-én tűnt el nyomtalanul a feketenyéki bányatónál. Az idős férfi dél körül indult horgászni indult az Aquarea rekreációs tóhoz, este hatkor jelentették be az eltűnését. Nyitva levő, üres autóját és csónakját találták meg a helyszínen.

Az eltűnt férfi utáni keresést azonnal megkezdték a speciális sürgősségi mentőalakulatok.

A búvárok a bejelentést követően azonnal átkutatták a tavat szonárral, de nem találták meg az idős férfit, arra utaló nyomot sem, hogy a vízben lehet.

eltűnt személy
Fotó:  Ifj. Rózsár Tibor
A bányató mélysége és kiszámíthatatlansága nagyban nehezíti a kutatást”

– magyarázza Rózsár Tibor, Hidaskürt polgármestere, a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka, aki csapatával és a környék polgármestereivel, önkéntes tűzoltóival együtt felajánlotta segítségét a kutatócsoportnak. Az eltűnt Vörös Pál után így már a speciális alakulat, a búvárok és a rendőrök mellett a hidaskürti, tallósi és feketenyéki önkéntes tűzoltók és civilek is kutatnak. A keresésbe már a speciális kynológiai mentőcsoport is bekapcsolódott.

eltűnt személy
Fotó:  Ifj. Rózsár Tibor
Az elmúlt hét napban tüzetesen vizsgálták át a környéket, de nem bukkantak a férfi nyomára. Rózsár Tibor hozzátette, a bányató helyenként negyven méter mély is lehet és nem tudni, mi található az alján, öreg kötelek, damilok, horgonyok. A búvárok pedig csak 13 méterig merülhetnek kabin nélkül, a szonárral is nagyjából harminc méter mélységet tudnak átkutatni.

A polgármester mélységesen együttérez az eltűnt családjával, a bizonytalanság teljes mértékben embert próbáló ebben a helyzetben, fogalmazott.

eltűnt személy
Fotó:  Pohotovostný pátrací tým
Az eltűnt Vörös Pál
Az eltűnt Vörös Pál közép testalkatú, 188 cm magas, haja ősz. Terepmintás kabátban, szürke pólóban és sötét nadrágban hagyta el az otthonát eltűnése napján. Amennyiben bárminemű információval rendelkezik a személy eltűnésével kapcsolatban, kérjük értesítse a rendőrséget, vagy jelezze a 0940555959 telefonszámon a sürgősségi kutatócsoportnál.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.