Nagy az érdeklődés, tovább jár a kerékpárexpressz

Fábián Gergő 2019. szeptember 29., 12:44

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezettnél tovább, október 12-ig közlekedik a Kassát és a tokaji borvidék szlovákiai részét összekötő, Tokaji kerékpárexpressz nevet viselő különleges vonatjárat.

Fotó: Fábián Gergő

A Košice Región Turizmus megyei idegenforgalmi szervezet és a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) együttműködésében indított, szombatonként közlekedő járat az eredeti tervek szerint csak szeptember folyamán kötötte volna össze Kassát és a borvidéket. A kerékpárok szállítása céljából tehervagonnal kibővített járat a Kassa–Csörgő–Újhely–Borsi–Bodrogszerdahely vonalon jár, a nagy érdeklődésre való tekintettel október 5-én és 12-én is elindítják.

Nagy az érdeklődés a kerékpárszállítás iránt, az e célra rendszeresített tehervagon gyakorlatilag minden szombaton megtelt. Minden héten más-más tokaji kerékpáros kirándulást kínáltunk az érdeklődőknek

– közölte Lenka Vargová Jurková, a Košice Región Turizmus ügyvezető igazgatója. Szeptember utolsó szombatján a sárospataki várhoz látogathattak el a biciklisek. Októberben Csörgőn lehet részt venni a szüreten, illetve a Tour de Tokaj nevű versenybe lehet bekapcsolódni.

A 160 személy és 50 kerékpár szállítására alkalmas szerelvény 08.00 órakor fut ki a kassai vasútállomásról és 09.15-kor érkezik Bodrogszerdahelyre. Visszafelé 18.00 órakor indul, a kassai érkezés pedig 19.13-ra van tervezve.

Vargová Jurková elmondta, a projekt teljesítette a hozzá fűzött elvárásokat.

Célunk az önkormányzatokkal és a borászokkal együttműködve olyan kirándulásokat kínálni a látogatók számára, hogy jól érezzék itt magukat, s pozitív élményekkel térjenek haza a tokaji régióból

– mondta.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS