2019. április 26., 13:27

Muzslán átadták a megújult községházát

Ünnepélyes keretek közt adták át tegnap, április 25-én a muzslai községi hivatal felújított épületét. Az 1980-as években Z-akció keretén belül épült épület a Környezetvédelem Operatív Program 370 ezer eurós támogatásával újult meg, melynek gazdája a környezetvédelmi minisztérium.

muzslaatado-1-bokor-copy-.jpg
Médialapozó

Sólymos László környezetvédelmi miniszter az átadón tartott beszédében hangsúlyozta, a legfontosabb dolog az, hogy minden korban meg tudjuk találni azokat a forrásokat, amelyeket fel tudunk használni közösségünk fejlődésére és fejlesztésére.

„Hogy ki tudjuk aknázni ezeket a forrásokat fontos, hogy döntéshozó helyzetben legyünk. E mellett az is elengedhetetlen, hogy a közösségek megfogalmazzák igényeiket, amit mi megpróbálunk teljesíteni” – mutatott rá a miniszter a közös gondolkodás és cselekvés fontosságára.

Farkas Iván Muzsla polgármestere ismertette, a községháza története az 1950-as évekre nyúlik vissza, amikor Z akció keretén belül kezdték építeni a falu lakosai és szakemberei. Pontosan a rendszerváltás idejére készült el, tehát 1989-től tölti be mai küldetését.

2011-ben még az előző polgármester, Drapák Károly kezdte el a projektdokumentáció kidolgozását annak érdekében, hogy az épületet fel lehessen újítani állami vagy uniós támogatással.

„Mikor 2015-ben polgármester lettem, első teendőink közt hozzáláttunk a tervdokumentáció frissítéséhez. A 2016-os márciusi pályázatra adtuk be kérvényünket a felújításra sok nehézség és kalandos körülmény közepette”- emelte ki a polgármester.

Elmondta, a külső és belső felújítás hozadéka, hogy energiatakarékos épületben, tisztább, egészségesebb és korszerűbb körülmények között tudják végezni munkájukat. Másik hozadéka pedig az, hogy több évnyi egymás mellett való „elbeszélés” után most egymás mellett vágja a szalagot Sólymos László, a Híd országos alelnöke és Farkas Iván, az MKP országos alelnöke. 

Olyan helyzetben, amikor veszélyben forog a felvidéki magyarság politikai képviselete, azon kell munkálkodnunk, hogy közösen elérjük, továbbra is legyen az itteni magyarságnak parlamenti és Európa-uniós képviselete”

– hangsúlyozta Farkas Iván.

A szalag átvágása után a jelenlévők megtekinthették a belső megújult tereket, és szakmai beszélgetésre is sor került a környék polgármesterei és Sólymos László miniszter között - a környezetvédelem aktuális helyzetéről és a kilátásokról helyi, országos és uniós szinten.

muzslaatado-1-bokor-copy-.jpg
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék