2021. május 13., 12:56

Múzeumok éjszakája a Szenci Városi Múzeumban - KÉPEKKEL

A Szenci Városi Múzeum munkatársai a közösségi oldalon értesítettek arról, hogy már ezen a szombaton várják a látogatókat a Múzeumok és Galériák Éjszakája 2021 című rendezvényükre. 

szenc-muzeum1
Fotó: Mestské múzeum Senec/Szenci Városi Múzeum Facebook

A járványellenes intézkedések fokozatos feloldásának köszönhetően idén a szokásos időpontban valósul meg a Múzeumok és Galériák Éjszakája című rendezvény Szencen.

2021. május 15-én, azaz már ezen a szombaton várja a látogatókat a Szenci Városi Múzeum 15.00 és 21.00 között, az épületben legfeljebb 20 fő tartózkodhat egyszerre. 

A múzeum állandó tárlatainkon túl további kiállításokat tekinthetik majd meg az idelátogató múzeumbarátok.

Az „Önök hozták” című kiállítás az elmúlt 5 év gyűjteménygyarapításának a legérdekesebb darabjait mutatja be. Milan Žiak édesvízi halakat bemutató kiállítása a „Vizeink felszíne alatt” címet viseli.

szenc-muzeum2
Fotó:  Mestské múzeum Senec/Szenci Városi Múzeum Facebook

Az érsekújvári Thain János Múzeum kiállítása „Első köztársaságok” címmel az 1918–1919-es évekbe kalauzolja el Önöket, miközben Ausztria-Magyarország megszűnésével, Csehszlovákia megalakulásával, a demarkációs vonalak változásával és a vonatkozó fegyveres konfliktusokkal foglalkozik.

A mai Pozsony megye területének Csehszlovákiába való bekebelezését, valamint a korabeli cseh és szlovák politikai, kulturális, gazdasági élet személyiségeit mutatja be a „Csehszlovákia megalakulásánál álltak” című kiállítás, amely a Pozsonyi Állami Levéltár és Modori Fióklevéltára, valamint több intézmény együttműködésének az eredménye. Az időszakhoz közeli a múzeum saját kiállítása, amely a „Szenc környéke és az első világháború” címmel tekinthető meg.
szenc-muzeum3
Fotó:  Mestské múzeum Senec/Szenci Városi Múzeum Facebook

Online-eseményként 19.00-tól egy előadást tekinthetnek meg, amelyben Mgr. art. Andrej Šoka restaurátor az egykori szenci uradalmi fogadó maradvány-épületének felújítási munkálatait mutatja be. Az előadás a Szenci Városi Múzeum közösségi oldalán lesz követhető.. 

szenc-muzeum4
Fotó:  Mestské múzeum Senec/Szenci Városi Múzeum Facebook
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.