2021. augusztus 20., 11:57

Multifunkciós kamarateremmel gyarapodik az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ

Az észak-komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ sikerrel pályázott Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságánál egy vadonatúj multifunkciós kamaraterem kialakítására. Már zajlanak a felújítási munkálatok az épület földszintjén, az egykori büfé helyén.

bábterem
Médialapozó
Fotó: Kiss Réka
A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ a jövőben kisebb, alacsonyabb nézőszámmal bíró, kamarajellegű előadásoknak is teret adhat a fejlesztésnek köszönhetően. Hálásak vagyunk az anyagi fedezetért, jelenleg álmodni sem tudnánk extra bevételekről, hiszen a világjárvány jelentősen megviseli a kulturális életet. Új lehetőségeket nyithat a beruházás: alapvetően bábterem lesz itt, de kamarakoncertekre, beszélgetőestekre, családias hangulatú akusztikus koncertekre éppúgy alkalmas lesz, mint például balett-, vagy néptáncpróbákra. Nagy űrt pótol ez a helyiség, hiszen mindeddig csak a nagyobb színházi, zenei produkcióknak tudtunk teret adni. Most azonban a XXI. századhoz méltó feltételek mellett fogadhatunk kisebb produkciókat

– hangsúlyozta Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója, aki egyúttal arról is tájékoztatott, hogy a projekt költségvetése kicsivel több, mint 40 ezer €.

A felújítási munkálatok már zajlanak – nem a terv szerint haladnak, hanem jóval gyorsabban: bár a kivitelezés határideje 2022 februárja, minden előjel arra utal, hogy a terem korszerű kialakítása 2021 novemberéig befejeződik. Későősztől tehát, ha a járványhelyzet is zöld utat ad a rendezvényeknek, az új multifunkciós kamaraterem már fogadhat előadásokat, csoportokat, akusztikus formációkat és beszélgetőesteket.  

Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, hamarosan az öltözők kialakításával folytatódik a teljes átépítés.

A beruházás keretében a teljeskörű vezetékcsere is megvalósul, így minden adottá válik ahhoz, hogy az Egressy Béni Városi Művelődési Központ repertoárja még a szokottnál is gazdagabbá válhasson.

A terveket Domján Nikolett, komáromi belsőépítész készítette.

Az új multifunkciós kamaraterem kialakítása a Magyar Kormány támogatásával valósul meg.

 

 

felújítás
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!