2022. október 6., 20:00

Mozgalmas őszről tudósít a Kassai Figyelő

Duncsák Attila Az én Kassám című festményével a címlapján megjelent a Kassai Figyelő októberi száma. A képzőművésznek szeptember végén nyílt kiállítása a MaJel Rovás Központban.

Kassai Figyelő - 2022 október

Erős családok – az otthonmaradás záloga címmel a Szent Gellért pasztorációs és konferenciaközpontban tartott családi napról olvashatunk írást. A rendezvény része volt a Gyereket a magasba! világrekord kísérlet is.

Örömteli hírrel is szolgál a Figyelő, megfiatalodott a szesztai Csemadok alapszervezetének vezetősége.

A szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban, vagy ahogy a diákok nevezik, a Fészekben is újraindult az élet. Erről számol be Mihályi Molnár László.

Kiderül az is, a nagykaposi Lecsófesztivál ismét próbára tette a látogatók ízlelőbimbóit, de a királyhelmeci szüreti fesztivál is tarolt – még a szakadó eső ellenére is.

Déryné Széppataki Róza, a vándorszínészet korának legnevesebb primadonnája 150 éve hunyt el. Megismerkedhetünk gazdag életútjával, pályájának főbb állomásaival.

Kassa híres szülöttjéről, Radványi Géza filmrendezőről, Márai Sándor testvéréről is megemlékeztek szülővárosában, többek között a Valahol Európában című film vetítésével.

Hogy mi kell a jó szilvalekvárhoz, azt az érdeklődők megtudhatták a tárkányi Szilvanapon, ahol persze a kóstolásra is lehetőség nyílt.

Számít-e valamit fél óra a kassai katolikus magyar hívők megtartásában? Ennek járt utána Somogyi Szilárd.

Gál Sándor íróról-költőről is megemlékezik a Kassai Figyelő, de recenzió olvasható Vladimír Palko volt belügyminiszter (2002-2006) könyvéről is.

Továbblapozva pedig arról olvashatunk, hogy nívós fesztivállal zárták a nyarat Borsiban és arról is képet kapunk, hogy zajlott a nagygéresi kerékpárverseny.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.