2020. május 14., 15:38

Mikulec kinevezte a pozsonyi Szent Mihály Kórház új igazgatóját

A belügyminiszter, Roman Mikulec (OľaNO) visszahívta a Szent Mihály kórház igazgatóját, Marian Križkát és Branislav Delejt nevezte ki az intézmény élére. A belügyminiszter bízik abban, hogy a kórház új vezetése hosszú ideig megtartja a jó hírnevét.

Branislav Delej
Fotó: TASR

A pozsonyi kórházat tehát egy traumatológus és sebész vezeti.

Mikulec elárulta, hogy Delej sok éven át a Szlovák Olimpiai Bizottságnak volt a tagja, illetve a sportgyógyászati és sporttudományi bizottság elnökeként is szolgált. Jelenleg a Sportmed nevezetű egészségügyi intézményben dolgozik.

Az előző igazgatót azért váltotta le Mikulec, mert 2017-ben a Threema alkalmazáson keresztül Marián Kočnerrel kommunikált a kórház egyik helyiségének a kibővítéséről.

Az Állítsuk meg a korrupciót! nevű alapítvány gyanúsnak vélte az üzenetváltást, ezért arra kérték az akkori belügyminisztert, Denisa Sakovát (Smer-SD), hogy hívja vissza a kórház igazgatóját. Saková azonban nem érezte fontosnak Križko visszahívását, elmondása szerint az igazgató mindent tisztázott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.