2022. június 30., 16:47

Migránsokat fogtak a D2-esen, szállítójuk részeg volt

Június 29-én, éjjel 23.00 körül az autópálya-rendőrség a D2-es autópálya Csehországba tartó szakaszán felfigyelt egy Toyota típusú gépjárműre, ami rendszámtábla nélkül állt az út jobb szélén. Az ellenőrzésére indultak, s megkérdezni, nincs-e valamilyen segítségre szüksége a sofőrnek.

teherautó, kamion, autópálya
Fotó: Pixabay
Illusztrációs felvétel

Amikor odaértek a rendőrök a kocsihoz, az megindult Csehország irányába. A rendőrök a nyomába eredtek és észrevették, hogy a sofőr indokolatlanul sebességet váltott. Egyik pillanatban felgyorsult, máskor meg lelassult. Ezért úgy döntöttek, hogy az előírt módon megállítják a járművet.

De jelzésükre a sofőr nem reagált, kikanyarodott az útsávból, egy másikba váltott és folytatta útját.

Egy idő múlva viszont sikerült megállítani a kocsit, amit egy 43 éves férfi vezetett. Kérték tőle az okmányokat és alkoholvizsgálatnak is alávetették. Ez pozitív, 2,27 ezrelékes eredményt hozott. Mikor megkérdezték tőle, van-e még valaki az autóban, azt felelte, nincs.

A rendőrök ezután átvizsgálták a gépjárművet és három nőt, egy férfit és két gyermeket találtak benne, akik a az autó padlózatán a hátsó ülések alatt ültek. További két személyt a csomagtartóban találtak. Kiderült, hogy migránsokról van szó.

A sofőrt a rendőrőrsre szállították, a migránsokat pedig átadták az idegenrendészetnek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.