2020. augusztus 28., 18:50

Migráció és terrorizmus

A Bodrogközi Magyarok Közösségi Házának csütörtökön Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemezője volt a vendége. Előadásának témájául a Migrációs problémák és a terrorizmus címet választotta. Gondolatainak sorát azzal indította, hogy ma a Magyarországra érkező és elfogott migránsok száma heti 400 körüli. Sok közöttük a katonaviselt ember, akik jól ismerik a tiltott határátkelés módjait.

Médialapozó
G.Spöttle

A Földközi-tengeren át érkezők elsősorban gazdasági bevándorlók, akik Afrikában még diplomával sem nagyon találnak munkát, s ha mégis, azért csak elenyésző összeget kaphatnak

Nagy részük viszont nyelv- és szakmai tudás nélkül érkezik legfőbb célállomására, Németországba, ahol havi 600 €-s támogatásból él. Mivel általában nem értenek semmihez, elsősorban bűnözőkké válnak, gyakran drogterjesztők lesznek.

Azok a migránsok viszont, akik az iszlám állam területén nőttek fel, egy fanatizált generáció tagjai, hiszen azt látták egész életükben, hogy a háború a mindennapi élet része.

Nem tanultak toleranciát a többi vallás képviselőivel szemben, sőt már gyerekként kivégzések végrehajtói lettek.

Számukra a terrorizmus a világ természetes velejárója.

Németország 2018-as bűnügyi statisztikája szerint a migránsok összesen 551 825 bűncselekményt hajtottak végre választott hazájukban, ebből 2574 volt a nemi erőszak. Ilyen körülmények között az országban lassan visszaszorul a normális élet. Ráadásul közpénzből etetni, gyógyítani kell őket, akik –ezzel szemben-- legkevésbé sem szeretnének beilleszkedni a német társadalomba.  

Spöttle azt is hangsúlyozta, hogy

az 1,5 millió migráns az elmúlt 5 év alatt 100 milliárd euróba került Németországnak, és az összeg évről évre emelkedett. Ez ráadásul értelmetlenül kidobott pénz volt, hiszen ha az összeget Afrikában munkahelyteremtésre szánták volna, az jelentős segítséget jelenthetett volna az ott élő embereknek.

Figyelmeztetett arra is: Afrika lakónak száma olyan gyors tempóban nő, hogy az emelkedés az elmúlt 18 év alatt az elérte Európa teljes lakosságának mértékét.

Várható, hogy Afrika népessége  2050-re megduplázódik, 2100-ra pedig négyszeresére nő.

Felmérések bizonyítják, hogy a fekete kontinens lakóinak több mint a fele elégedetlen életfeltételeivel, és ezen külföldön kíván javítani. Pedig a német városok már így is kezdik elveszíteni eredeti jellegüket, egyes városrészekben hiányoznak a német feliratok, nincsenek hazai éttermek, a németek egy része félelmében elköltözik hazájából.

A jövő sem biztatóbb, hiszen a német reprodukciós ráta 0,9 -1,2 százalék között mozog, míg a migránsok esetében ez a szám 3,6. Már ma a német lakosság 23 százaléka bevándorlói hátterű, 2030 táján eléri majd az 50 százalékot.

Frankfurtban már ma a megszületett gyerekek 75 százaléka nem német nemzetiségű. Pillanatnyilag hiányzik 180 000 óvodai férőhely, 2025-re szükség lesz 2400 új iskolára a migránsok gyerekeinek, akik egyébként évi 17,7 milliárd eurót utalnak haza segélyeikből az otthon maradottaknak.

 Végül engedtessék meg egy személyes megjegyzés: engem zavart az előadás komoly tartalmához társuló bizalmas hangnem, olyan szavak, mint a csajszi, a  barom, a csóka, a cuccos, a buckalakó stb. használata. Nagyon nem éreztem helyénvalónak.
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék