2021. március 13., 17:02

Mi vár a diákokra Felső-Zemplénben?

Tőketerebesen a jövő héten is nyitva maradnak az óvodák a teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottak gyermekei számára. Ugyanez vonatkozik az általános iskolák alsó tagozataira ill. az iskolai klubokra is. Ezek elsősorban azokat a diákokat várják, akik számára másképp elérhetetlen a távoktatáshoz történő hozzáférés. A többiek továbbra is otthonról tanulnak.

Médialapozó
A tőketerebesi kórház /Fotó: Korzár/

A városban ezen a hétvégén is folytatódik az ingyenes antigén tesztelés egy magán- illetve két városi mobil mintavételi helyen. Március elseje és hetedike között Tőketerebesen újabb 190 Covid-fertőzöttet találtak, ezért az egész járásban március 15-től alapvető változásokra kerül majd sor, hiszen az bekerült a fekete járások sorába.

Az év első kilenc hete alatt összesen 7862 fertőzöttet azonosítottak. Az elmúlt egy esztendőben pedig legkevesebb 108 ember vesztette életét a Covid-19 miatt.

Ami pedig felső–zempléni, azaz a tőketerebesi mellett a nagymihályi, a szinnai és a homonnai kórház Covid osztályait illet (valamennyi a Svet zdravia hálózat tagja), az elmúlt héten jelentős változásról nem tudtak beszámolni. Jelenleg az említett kórházak összesen 218 fertőzött beteget ápolnak, ez mindössze néggyel kevesebb az előző hetinél. 92.5 százalékkal továbbra is a homonnai kórházban legmagasabb az ágyak kihasználtsága. Legtöbb fertőzöttet (68 fő) a nagymihályi kórházban gyógyítanak. Itt az elmúlt héten 8 páciens szorult gépi lélegeztetésre, e héten már csak három. Az oxigénterápiát igénylők száma ugyanakkor tíz fővel nőtt, elérve az 51főt.

A Covid-osztályon legtöbb szabad ágy Tőketerebesen található, ahol pillanatnyilag 43 főt ápolnak. Ez teljes kapacitásuknak mindössze 45 százaléka. Öten lélegeztetőgépen vannak, 29 személy pedig oxigénterápiát kap. Enyhén csökkent egy hét alatt a betegek száma a szinnai kórházban, ahol péntekig 42 fertőzött pácienst gyógyítottak.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!