Mi épül a volt köbölkúti téglagyár helyén?

2021. július 8., 13:47
Bokor Klára

Johan Deny tulajdonostól megtudtuk, gyártócsarnok épül a területen. Cégük a Furni Finish Kft. célja, a külföldi vállalkozók Szlovákiába vonzása, akik új vagy felújított, igényeikhez szabott csarnokokban kezdhetik meg itt a különböző termékek gyártását. 

gyártócsarnok Köbölkút
gyártócsarnok

A cég több mint húsz éve van jelen Szlovákiában, fő tevékenységét a lévai és a nagykörtösi járásban végzi. 

A tulajdonos elmondta, főleg öreg, felújításra szoruló gyártócsarnokok iránt van érdeklődés, melyek a múltban megfelelő helyszínen lettek felépítve, de a korszerűsítés és a rendszerváltás áldozatává váltak.

Összes bérleményünket a legmodernebb szigeteléssel és fűtésrendszerrel látjuk el, valamint korszerű világítási eszközökkel, így biztosítva a külföldön megszokott standard normákat, melyek alapként kell szolgáljanak a bérbeadásnál. Német, török, belga cégeket vonzottunk a lévai és nagykürtösi régióba, elősegítve ezzel a felzárkózásukat. Célunk Köbölkúton is ugyanez: stabil, hosszú távú bérleti partner biztosítása, aki hozzájárul a község fellendítéséhez”

– tájékoztatott a tulajdonos.

gyártócsarnok Köbölkút
gyártócsarnok Köbölkút

Ki veszi bérbe a felújított gyártócsarnokot?

A Casa 7 Kft., a Casa Si GmbH osztrák tulajdonú cég leányvállalata, melynek fő tevékenysége ruhaszárító és vasalódeszka gyártása lesz, kaptuk az információt Hermann Schauerhuber tulajdonostól. Kitért arra, hogy az ingatlant hosszú távra bérbe veszik a Furni Finish cégtől. Gépjeik a legújabb technológiát képviselik, beleértve az összes jelenlegi környezetvédelmi és biztonsági előírást.

Kezdetben 22 alkalmazottal számolunk, s ez a szám folyamatosan 40 alkalmazottra nő. Ezenkívül több lehetőség nyílik a környező cégek számára, amelyeket beszállítóként fogunk keresni. Gyártási részlegünket idén ősszel tervezzük beindítani, kezdetben próbaüzemmódban”

– emelte ki Schauerhuber.

Kövesse facebook oldalunkat is!