2019. október 31., 10:52

Megyei ösztöndíjra pályázhatnak a tehetséges diákok – még van pár nap a kérvények benyújtására

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat a megye fennhatósága alá tartozó középiskolák diákjainak minden évben ösztöndíjakat adományoz. A tehetséges diákok támogatására szánt ösztöndíjat az iskolaigazgatók kérvényezhetik november 8-ig.

Megyei ösztöndíjak
Fotó: trnava-vuc.sk

A megye anyagi támogatására azok a középiskolások számíthatnak, akik kiemelkedő eredményeket értek el a tanulmányi versenyeken, illetve a sportban. Az országos sportversenyek első három helyezése, valamint az európai és világbajnokságokon való részvétel és a nemzetközi kupákon elért jó eredmények jogosulttá tehetik a diákokat a sportösztöndíjra. A tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket elérő diákokat szintén támogatásban részesítheti a kerületi önkormányzat.

Azoknak a kérvényeit várják, akik az országos tanulmányi versenyeken és olimpiászokon az első három helyen végeztek, illetve részt vettek ezeknek a versenyeknek a nemzetközi fordulóin.

A kérvényeket az iskolaigazgatók nyújthatják be

Az iskoláknak november 8-ig kell eljuttatniuk a megyére a kérvényeket, amelyekből a szakmai bírálóbizottság felterjeszti a kiválasztott pályázatokat jóváhagyásra a megyeelnöknek. A szükséges iratokat postán kell küldeni, a határidő a kérvények beiktatására és nem a feladás napjára vonatkozik.

A részletes információkat és a kérvények benyújtásához szükséges nyomtatványokat a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat honlapján találják meg az érdeklődők. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.