2021. március 30., 13:29

Megvédte ANGELS AWARDS gyémánt plakettjét a komáromi kórház ideggyógyászata

E napokban megismételte tavalyi hatalmas sikerét a komáromi Agel-kórház Eva Hanáčková doktornő vezette neurológiai osztálya. Idén is kiérdemelte a rangos ANGELS AWARDS gyémánt plakettet, amelyet az European Stroke Organization az agyi érkatasztrófa - CMP sikeres gyógyításáért szokott adományozni.

Fotó: Agel Rt.

Ezt a kitüntetést azok az egyének vagy kollektívák kaphatják meg, akik-amelyek a CMP (agyi infarktusok, agyvérzés, agyérgörcs) gyógyítása során készek a gyógymódok minőségének javítására, és a folyamatos megfigyelés elvének hívei. Az említett komáromi kórházi kollektíva azon kevés hazai egészségügyi csapat egyike, amely már tavaly is kiérdemelte a gyémánt plakettet.

Nagyra becsüljük e kitünetés újbóli elnyerését, ami annak a bizonyítéka, hogy a nagyon nehéz pandémiás időszakban is felelősségteljes, magas szintű munkát végzünk. Leghálásabbak azért a több tucat páciensért vagyunk, akik életét sikerült megmentenünk, vagy a gyors és hatékony beavatkozás után meg tudtuk óvni az életminőségüket

– szögezte le Eva Hanáčková főorvos.

Megvédte ANGELS AWARDS gyémánt plakettjét a komáromi kórház ideggyógyászata
Fotó:  Agel Rt.
Eva Hanáčková, a komáromi kórház neurológiai osztályának főorvosa

Az ismételt díjazás további hatékony munkára motiválja a nagyszerű kollektívát.

Igyekszünk folyamatosan, átgondoltan támogatni a neurológiai osztály tevékenységét, s a fejlesztéseink elsősorban a betegek kórházi feltételeinek javítását célozzák. Köszönet a jól végzett munkáért, főleg az általa nyújtott egészségügyi ellátás magas nívójáért az egész csapatnak!

– hálálkodott Miroslav Jaška kórházigazgató. Hangsúlyozta: az elért színvonalat különösen e járványidőszakban nagyon nehéz megtartani.

Tavaly összesen 343 CMP-vel küszködő pácienst kezeltek a komáromi kórházban. Közülük 299-nek agyi infarktusa volt, 124-nek pedig életmentő intravénás trombolízissel rekanalizációs kezelést nyújtottak. Annak folytán egy speciális anyaggal segítik a veszélyes vérrögök feloldásár. Ekképp megelőzhető az elhalálozás vagy több nagyon súlyos, tartós következmény.
Megvédte ANGELS AWARDS gyémánt plakettjét a komáromi kórház ideggyógyászata
Fotó:  Agel Rt.
A csapatunk e gyógymód terén többéves tapasztalattal rendelkezik és jelentős mértékű hatékonysággal dicsekedhet

– emelte ki sikereik lényegét Hanáčková doktornő. Úgy véli, hogy a gyógyítás sikerét az is növeli, ha az agyi érkatasztrófa esetén mielőbb sikerül felhívni a 112-es vagy 155-ös telefonszámot, hogy a mentősök mielőbb kórházba szállítsák a beteget. A legnagyobb kívánságukat is elárulta:

Talán nevetségesen hangzik, de az a legnagyobb kívánságunk, hogy újabb kitűnő egészségügyi munkaerőket neveljünk ki. Tárt karokkal várjuk az ifjú, ambiciózus szakembereket, akik a komáromi kórházban szeretnék gyógyítani a betegeket

 – fűzte hozzá az elmondottakhoz.

A CMP a 3. leggyakoribb haláloknak számít a fejlett országokban, illetve az életminőség jelentős mértékű romlásának leggyakoribb oka. E betegségben évente kétszer annyian halnak meg, mint szívinfarktusban. Egyúttal leggyakrabban ez a kór vezet rokkantsághoz, ugyanis a páciensek egyharmadát örökre ágyhoz köti. Sokan gondozói szolgáltatásokra szorulnak, valamint újból meg kell tanulniuk beszélni és járni. Mindezek azonban akut esetekben sürgős beavatkozással, éppen az említett trombolízissel megakadályozhatók, hiszen a stroke versenyfutás az idővel...
Megvédte ANGELS AWARDS gyémánt plakettjét a komáromi kórház ideggyógyászata
Fotó:  Agel Rt.
Megosztás
Címkék