2019. január 24., 14:43

Megvannak a bátorkeszi templomrablók

A komáromi rendőröknek sikerült annak a két férfinek a nyomára bukkanniuk, akik tavaly december 28-án betörtek a Komáromi járásban található bátorkeszi templomba. A két helyi, 21 és 23 éves férfi berúgta és ezzel megrongálta a templom két ajtaját. Elloptak négy perselyt, amelyeket feltörtek, és eltulajdonítottak belőlük 250 eurót.

Templom- és temetőfosztogatás
Fotó: Archív felvétel

„Ezen kívül elvitték a templom 560 euró értékű hangfelszerelését. Az ajtók megrongálása miatt további 360 eurós kár keletkezett“ – ismertette Božena Bruchterová, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás során kiderült, hogy a tettesek a pénzt elosztották egymás között, a hangosítókat pedig eladták egy harmadik személynek.

„A perselyeken kívül, amelyeket a helyi temetőben találtak meg, a rendőrség lefoglalta a hangtechnikát is, amelyet hamarosan visszaadnak a templomnak“ – mondta Bruchterová. A nyomozó mindkét férfit lopásban és rongálásban való bűnrészességgel gyanúsította meg. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.