2020. február 7., 19:40

Megnyílt a pozsonyi Esküvő Kiállítás (KÉPGALÉRIÁVAL)

Február 7. és 8. között kerül megrendezésre Szlovákia legnagyobb esküvő kiállítása a pozsonyi Incheba kiállítási központban. Külön öröm, hogy több magyar kiállítóval is találkozhattunk.

Médialapozó
Fotó: Radi Anita

Különleges esküvői helyszínek, álomruhák, elbűvölő ékszerek, esküvő szervezők és szolgáltatók. Minden, ami egy esküvőhöz szükséges, az megtalálható az idei pozsonyi Esküvő Kiállításon (Svadobný veľtrh).

Az esemény immár 15. alkalommal kerül megrendezésre. A szakkiállítások előnye, hogy itt személyesen találkozhatunk az esküvő témában járatos szakemberekkel, akik szívesen válaszolnak kérdéseinkre.

A hölgyeket természetesen leginkább a 2020-as esküvőiruha-trendek érdekelték. Számos szlovákiai menyasszonyi ruhaszalon mutatta be kollekcióját. Volt itt nagy szoknyás, habos-babos, csipkés, tüllös vagy uszályos ruha - minden igénynek megfelelően.

Idén is divatos a zöld esküvő

A szakkiállítás egyik legizgalmasabb része az esküvői asztaldekorációk témaköre. Szinte elképesztő, mennyiféle csodás stílussal találkozhatunk. Itt biztosan minden menyasszony megtalálja a saját ízlésvilágához a legjobban illőt.

Láthattunk romantikus hangulatú esküvői asztalokat, ahol finom árnyalatok, antik bútorok és kiegészítők díszelegtek. Az eleganciát, luxust és kifinomultságot kedvelő hölgyeket vintage bútorok és exkluzív textilekből összeállított kompozíciók várják, masszív antik gyertyatartókkal, ezüst és arany csillogó kiegészítőkkel.

Ennek kapcsán Zirig Katalinnal beszélgettünk, aki a Dream Decor virágüzlet tulajdonosa Dióspatonyon. Mint megtudtuk, komplett esküvői dekorációval és díszítéssel is foglalkoznak, ahova beletartozik a teremdekoráció, a menyasszonyi csokor elkészítése, a menyasszonyi autó kidíszítése, a templom- és kültér díszítése.

Katalin portálunknak elmondta, jó pár éve közkedvelt a természetes, ún. greenery stílus, amely zöld környezetben lévő helyszínt jelöl. Ezen esetben a természetes anyagok, virágok, és erdők-mezőket idéző elemek (zöld növények, kavicsok, fahasábok, moha stb.), illetve natúr színek dominálnak. A párok gyakran előnyben részesítik a minimalizmust: a sok zöld mellé a letisztult és egyszerű stílust igénylik.

es13
Fotó:  Radi Anita

A zöld díszítést rendszerint fehér színű virágokkal és gyertyákkal párosítják. A gyertya különösen fontos elem – mondta Katalin - mert ez adja meg az asztal romantikus hangulatát. Mint elmondta, ők kizárólag élővirágokkal dolgoznak. Pozsony és Dunaszerdahely környékén nagyon sokan éppen az élővirágokat keresik.

Ugyanakkor némely pár a díszesebb és csillogóbb dekorációkat kedveli. Ebben a kérdésben mindig a házasodni készülő pár kívánságaihoz igyekszik alkalmazkodni – mondja Katalin.

A termek díszítése terén vannak olyan párok, akik a körasztalokat kedvelik, oda a magasabb virágdíszek dukálnak, hogy az asztalnál ülő vendégeket ne zavarja a dekoráció. Vannak ugyanakkor párok, akik az egyszerűség hívei, így nem szeretnének semmilyen nagy díszt az asztalra. Sőt futót, anyagokat sem, ilyenkor a letisztult a greenery stílusú díszítést alkalmazzák (további információ a www.dreamdecor.sk-n található).

Élménydús hajós esküvő

Akik nem hívei a hagyományos esküvői szertartásoknak és valami sokkal izgalmasabbra vágynak, azok számára tökéletes választás a hajós esküvői szertartás. E témában a pozsonyi Esküvő Kiállításon Švantner Viktória válaszolt kérdéseinkre, aki hajókon és jachtokon rendezett esküvői szertartások megszervezésével foglalkozik. Ezekre rendszerint Horvátországban kerül sor.  

Főleg a fiatalok között nagyon közkedvelt, hogy pár nappal a kiutazás előtt két tanúval összeházasodnak, majd ezután a horvátországi hajóúton egy nagyobb volumenű szertartásra kerül sor – ismertette Viktória. A nászút az ő szervezésükben egy hétre szóló hajókirándulást jelent, amely során gazdag programok várják a vendégeket.

Egy hajóra olyan tíz személy fér fel, de olykor három hajóval is kiutaznak, ami 30 személyt jelent. A vendégeket külön személyzet és kapitányok kísérik, akik mindenről gondoskodnak. A házaspár eldöntheti, hogy hajón szeretné a szertartást megtartani, avagy inkább a tengerparton – mondta lapunknak Viktória, aki már több éve foglalkozik hajós esküvők szervezésével, és ez már számára amolyan életstílussá vált.

„A szlovákiai emberek (beleértve a felvidéki magyarokat is) még mindig elég konzervatívak e téren, és félnek tőle. Sokan azt hiszik, hogy egy ilyen hajóúthoz nagyon sok pénz kell, pedig sokszor egy személyre a hajó bérlete olcsóbban jön ki, mint egy hetes kirándulás Törökországban” – mondja Viktória.

Cégük egyébként leány- és legénybúcsúk szervezésével is foglalkozik.

A hajókirándulás során lehet úszni, napozni, és a vendégek minden nap megnézhetnek valami más szigetet, Horvátországban ugyanis nagyon sok szép sziget van - zárta beszélgetésünket Viktória (további információkért lásd www.weddingproduction.eu).

Esküvői torták, meghívók,

Egy esküvő szakkiállításról természetesen nem hiányozhatnak az esküvői torták- és süteménykóstolók sem. Ugyancsak megcsodálhattuk a pompás virágkölteményeket, megtekinthettük a karikagyűrűk széles választékát, avagy megismerkedhetünk a legdivatosabb esküvői meghívókkal is.

Kísérő programként idén sem hiányozhatott az Interbeauty Szépség Szakkiállítás, ahol a hölgyek a legújabb esküvői smink, frizura és manikűr trendekkel ismerkedhettek meg. A látogatókat ezen kívül különböző érdekes programokkal várják. Ezek közül kiemelkednek és nagyon közkedvelt a smink- és fodrászversenyek.

Habár a kiállítás leginkább házasodni készülő párok számára lehet különösen érdekes, ennek ellenére hétvégi csajos programnak is tökéletes. A kiállítás február 8-ig tart.  

+27 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!