Meglepetéskoncertet adtak a győri filharmonikusok Dunaszerdahelyen

Horváth Szomolai Andrea 2019. február 16., 18:58

Február 15-én a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban sok humorral megtűzdelt, igazi farsangi hangversenynek örülhettek a komolyzene kedvelői.

Fotó: Szabados Kati

A Győri Filharmonikus Zenekar vidám, oldott hangulatú előadásán többek között Rossini, Brahms, Smetana, Verdi és Offenbach művei is felcsendültek. A koncert meglepetésvendége, a szoprán Simon Brigitta nemcsak hangjával, de színészi tehetségével is lenyűgözte a dunaszerdahelyi közönséget. A győri zenekar előadásának a Kék Duna és Radetzky címet adta, így a repertoárból nem hiányozhatott a két Strauss-szerzemény sem, a Kék Duna keringő és a Radetzky-induló, amely a koncertet zárta. A Győri Filharmonikusokat a zenekar művészeti vezetője, Berkes Kálmán vezényelte.

Fotó: Szabados Kati

Az est műsorvezetője is a karnagy volt, aki a zeneszámok között vidám történetekkel szórakoztatta a nagyérdeműt. Simon Briggitta gyönyörű hangszíne és csodálatos énekesi teljesítménye mellett sok mosolyt is csalt a nézők arcára. Nemcsak Adél kacagó dalával Strauss Denevérjéből, de Offenbach Hoffmann meséiből Olympia áriájával szintén maradandó zenei élményt és vidám perceket szerzett.

Fotó: Szabados Kati

Ez volt az évad második koncertje a dunaszerdahelyi bérletesek számára, a harmadikra május 3-án, Győrben kerül sor.

Képgalériánk:
Fotó: Szabados Kati

Akkor  Kobayashi Ken-Ichiro vezényli majd a Győri Filharmonikus Zenekart. Szólistaként a zenekar fiatal szólamvezető csellóművészét, Juhász Viktort hallhatják. A májusi előadáson Beethoven, Haydn és Mendelssohn egy-egy műve csendül majd fel.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS