Megkezdődött a dunaszerdahelyi kórház felújítása

ma7 | TASR 2019. augusztus 14., 17:12

Szerdán kezdetét vette a dunaszerdahelyi kórház nagyszabású felújítása. Több millió euró értékben újul meg a Csallóköz lakosainak nagy részét ellátó egészségügyi intézmény.

Fotó: Archívum

Új sürgősségi osztály, átépített intenzív részleg és jól felszerelt, megújult traumatológia is szerepel a tervek között. A kórház vezetése ezenkívül átalakított, kényelmesebb szobákat és modern orvosi, diagnosztikai eszközöket is ígér.

Az intézmény igazgatónője úgy nyilatkozott, a felújítást követően nagyobb biztonságban lesznek pácienseik, mert javul az ellátás színvonala. Sylvia Bock hozzátette, tervezik egy új ágyrendszer kialakítását is, amelynek lényege, hogy a korábbiakkal ellentétben nem osztályonként, meghatározott számban osztanák szét az ágyakat, hanem kapacitás szerint. Ha az egyik osztályon nincs rá szükség, egy-egy betegágyat át lehetne szállítani oda, ahol arra igény mutatkozik.

A rádiodiagnosztikai (röntgen. ultrahang, stb.) rendelők közvetlen közelében egy új aneszteziológiai részleget is létrehoznának. Az elképzelések szerint így egy helyre kerülne minden olyan részleg, amely a betegek sürgősségi ellátásában elengedhetetlen szerepet játszik.

A munkálatok szerdán reggel kezdődtek, a tervek szerint fokozatosan adnák át az új, illetve átalakított részlegeket. A felújítások valamikor 2022 elején érhetnek véget.

0 HOZZÁSZÓLÁS