2022. július 19., 07:58

Megint bajban az Arriva

A Pozsony megye regionális autóbuszközlekedést biztosító Arriva cég ismét problémákkal szembesült. A koronavírusjárvány miatt megnövekedett a fertőzés a buszsofőrök körében, ami gondokat okoz az Arrivának.

Arriva Pozsony megye
Fotó: TASR

Hétfőn több mint húsz járatot nem indított az Arriva a Pozsony megyei regionális vonalakon a buszvezetők betegsége miatt. A pozsonyi integrált közlekedés (BID) a járatkiesések minimalizálását követeli, az Arriva azt mondja, lépéseket tett a helyzet stabilizálása érdekében. Az utasok mégis megint hoppon maradtak.

Az új erőre kapott koronavírus-járvány következtében ugyan nem szorulnak olyan sokan kórházi kezelésre, az ország rendes működését azért próbára teszi.

A buszsofőrök tömeges megbetegedése miatt több száz ember ma megint nem jutott el a munkahelyére,

éppúgy, mint amikor tavaly novemberben az Arriva átvette az autóbuszközlekedés üzemeltetését Pozsony megyében.

„A szállítócég vasárnap (július 17-én) értesített bennünket a járatkiesésekről, amit a sofőrök váratlanul megnövekedett megbetegedésével indokolt” – mondta Eva Vozárová, a Pozsony megye integrált közlekedési rendszerét (IDS BK) koordináló Pozsonyi Integrált Közlekedés szóvivője, aki szerint a szállítócég a nyári szabadságolások miatt sem tudta a váratlanul kiesett gépjárművezetőit helyettesíteni.

A BID szerint feltételezhető, hogy a járatkiesések a következő napokban tovább folytatódnak.

Ezért arra kéri a szállítócéget, hogy tegyen maximális erőfeszítéseket azok minimalizálására. Az utasoknak pedig azt javasolja, hogy kövessék az Arriva honlapját, ahol a cég közzéteszi azokat a járatokat, amelyeket az adott napon nem indít.

A szállítócég szerint a munkaképtelen sofőrök megnövekedett száma a romló járványügyi helyzettel magyarázható. Ugyanakkor biztosított arról, hogy igyekszik megoldani a helyzetet.

Minden lépést megtettünk a helyzet stabilizálása érdekében, így keddre (július 19-e) sikerült csak tíz járatra korlátozni a kimaradást”

– jelentette ki Petra Helecz Petra, az Arriva szlovákiai értékesítési és kommunikációs igazgatója. Mint mondta, hétfőn a társaság összesen 1671 elővárosi buszjáratot indított a régióban. A rögzített járatkiesés így az érvényes menetrend szerinti járatok három százalékának volt megfelelő.

A szállítócég az utasok megértését kéri, és azt is javasolja, hogy az utazás előtt ellenőrizzék, hogy a szóban forgó járatot korlátozások nélkül indítják-e.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.