2020. március 20., 18:44

Meghalt egy hajléktalan férfi Komáromban

Vérző holttestre bukkant március 20-án a komáromi Eötvös utca végi vasúti sínek közelében a Ma7.sk egyik régi informátora. Miután délután rendőrségi kihallgatáson részletezte a történteket, azokról portálunkat is értesítette.

Fotó: pixabay.com

„Hajnali 5 óra 40 perckor, amikor a Bauring lakótelep felől az Eötvös utcába tartottam, a vasúti sorompó közelében észrevettem, hogy egy mozdulatlan emberi test fekszik a gizgazos, szeméttel teli beton tartóban. A koronavírus járvány miatt óvatosan közeledtem hozzá, s megláttam, hogy vérzik a feje, nem is lélegzik. Közben többen megálltak mellettem, de mivel munkába siettek, egyedül hagytak a holttesttel. Én viszont állampolgári kötelességemnek tartottam, hogy azonnal értesítsem a rendőröket és a mentősöket, akik egymás után gyorsan a helyszínre érkeztek“ - mondta el a MA7-nek Téglás Róbert, aki 2018 nyarán a Védjük meg az Európa hotelt! elnevezésű helyi tüntetés kezdeményezője volt.

Az elmondottakhoz hozzátette: a mentőalakulat tagjai kiemelték a férfi testét a beton tartóból, miközben a feje és a szája is vérzett, majd megállapították nála a halál beálltát.

A helyszíni tájékoztatás után délután a komáromi rendőrségen hivatalos jegyzőkönyvbe vették Téglás Róbert tanúvallomását.

„A rendőrök megköszönték, hogy értesítettem őket. Megtudtam, hogy a szerencsétlenül járt férfi ugyan be volt jelentve egy Eötvös utcai címre, de a rendőrök szerint a hajléktalanok életmódját folytatta: szívesebben csavargott-italozott az utcákon. Gyakran tartózkodott a hajléktalanok vasúti sínekhez közeli tanyáján, s volt már dolga a rend őreivel. Az ügyben folyik a hatósági kivizsgálás, az illető nevét nekem nem árulták el. Feltételezhető, hogy az áldozat részegen beleszédült a beton tartóba, s végzetes sérülést szenvedett“  – tudtuk meg végül.

Megosztás
Címkék