2022. május 18., 17:21

Még nem tudják, mi okozta a szerdai buszbalesetet, közölte a dunaszerdahelyi SAD

A dunaszerdahelyi  SAD egyelőre nem tudja, miért következett be szerdán reggel a Galánta  és Diószeg  közötti súlyos buszbaleset. A TASR-nek Michal Humeník, a közlekedési társaság igazgatója nyilatkozott. A társaság óvintézkedéseket foganatosít a további balesetek megelőzése érdekében.

Galánta-Diószeg közti autóbuszbaleset
Fotó: TASR

„Sajnáljuk a történteket és minden sérültet. Szerencsére nem történt még nagyobb baj. A baleset okairól egyelőre nem tudunk nyilatkozni, a körülmények kivizsgálása eltart egy ideig” – mondta az igazgató.

Nem tudjuk, mi történt, rosszul lett-e a sofőr, esetleg elaludt egy pillanatra vagy elvakította a Nap”

– tette hozzá Humeník.

Leszögezte, hogy a társaság napi szinten elvégeznek mindent, amit a törvények előírnak.

Minden előírást betartunk és minden törvényes feladatunknak eleget teszünk. Azonnal összehívjuk az összes buszsofőrünket és óvintézkedéseket teszünk, hogy minimalizáljuk az ilyen helyzet előfordulásának megismétlődését”

– tette hozzá az igazgató.

A balesetnek három súlyos sérültje van, helikopter is részt vett a mentésben. Összesen 12 sérültet láttak el kórházban. A rendőrség gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.