MartFeszt: Indul a Felvidék Arca szépségverseny

Nagy Miskó Ildikó 2019. március 14., 17:19

A VII. Martosi Szabadegyetem keretében először megrendezendő Felvidék Arca szépségversenyt harangozták be a komáromi Zichy-pont rendezvényközpontban március 14-én megtartott sajtótájékoztatón. 

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Gubík László főszervezőn kívül jelen volt Kiss Kósa Annamária, a KOKA Fashion Design tulajdonosa és Barthalos Andrea, a felvidéki szépségtábor vezetője is. A rendezvény fő támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., fő médiapartnere pedig a Ma7.sk portál és a Magyar 7 hetilap.

Rúzsa Magdi-koncert a július 5-i döntő után

Gubík László leszögezte: a MartFeszt szervezői otthont biztosítanak az új keletű versenynek, a jelenlevő két szakember pedig tapasztalataival munkálkodik a nívós megmérettetésért.

A július 5-i, pénteki döntő után a vajdasági származású Rúzsa Magdi nagyszínpadi koncertje fokozza majd a jó hangulatot, erősítve a magyarság összetartozásának érzését. A közönség másfél órás gálaműsorra számíthat, amelyben tehetséges felvidéki zenészek is fellépnek. A versenyzők fesztiválhangulatot idéző szerelésben, valamint népviseletben, illetve estélyi ruhában és bikiniben is megcsodálhatók lesznek.

Kiss Kósa Annamária elmondta: őket a MartFeszt szervezői keresték meg ajánlatukkal, hogy a Felvidék Arca szépségversennyel színesítsék a július 3-7. között zajló VII. Martosi Szabadegyetem műsorát. E hagyományteremtő céllal meghirdetett viadalra azokat a 17-26 év közti felvidéki fiatal lányokat várják, akik nemcsak mutatósak, hanem bevállalósak is, szeretik a kihívásokat és a fesztiválhangulatot. Az általuk legkésőbb az április 5-i nagymegyeri válogatóig kitöltendő jelentkezési kérdőív már megtalálható a www.martfeszt.sk honlapon és a fesztivál facebookos oldalán.

A Miss Sport, Miss Talent és Miss Bikini cím is gazdára talál

Azt is megtudtuk: a nagymegyeri BEST Caffe-Casinóban zajló castingon választják ki az elképzeléseiknek legjobban megfelelő 12 lányt, akik részt vehetnek a fotózással egybekötött dunaszerdahelyi Thermalparkban megvalósuló szépségtáborban. Velük a szervezők személyesen elbeszélgetnek, s a fürdőruhás-magassarkú cipős megjelenésük során alaposan szemrevételezik az alakjukat. A lányok magassága nem lesz mérvadó.

A jelentkezők a királynői és két udvarhölgyi rangon kívül a Miss Sport, Miss Talent és Miss Bikini címre is pályázhatnak. A közös bulizások során mindnyájuknak érdemes lesz a fesztiválozók kegyeibe férkőzniük, hiszen az ő szimpátiájuk alapján dől majd el, hogy ki nyeri meg a közönségdíjat, azaz ki lesz a Fesztivál Arca.

A zsűriben a tájékoztatást nyújtó hölgyeken, valamint a MartFeszt szervezői csapatának és támogatóiknak a képviselőin kívül stylist, fotós és két ifjú színművész: Szabó Viktor és Tóth Károly is helyet kap. A színészek nemcsak a döntőben, hanem a verseny előző eseményein is jelen lesznek.

Annamária és Andrea egyetértenek abban: annak ellenére, hogy versenyről van szó, céljuk az ellenséges rivalizálást kizáró csapatszellem erősítése és a közös élményszerzés. Nemcsak a királynővel, hanem a többi felvidéki szépséggel a továbbiakban is együtt akarnak működni. Más ügynökségek közreműködésével divatbemutatókra és fotózásokra, valamint egy őszi magyarországi versenyre is elviszik majd őket. Új versenyüket dinamikusabbnak, bulisabbnak szánják, mint a korábbi Felvidék Szépe versenyeket, amelyek során szigorúbb nemzetközi kritériumoknak kellett megfelelniük a lányoknak.

Portálunk kérdései nyomán elhangzott: a Miss Talent címet a tehetségéről a zsűrit legjobban meggyőző lány nyerheti el. Párperces tánc- vagy dalprodukciókkal s más jellegű meglepetésekkel is elő kell rukkolni. A sportversenyek során elsősorban a versenyzők erőnléte és kitartása a mérvadó. Az edzők a táborban beiktatandó vízi versenyek alatt is kereshetik a Miss Sport titulus jövendő tulajdonosát.

A szépségverseny során tehát nem „üres“, hanem talpraesett szépségeket keresnek, akik rátermettségüket a szóbeli megnyilatkozásaik, saját produkcióik és a kamerák előtti mozgásuk során egyaránt bizonyítják. A későbbi szereplési-fotózási lehetőségeken kívül a támogatók jóvoltából márkás ruhákat, kozmetikai termékeket és utazásokat is nyerhetnek a legszebbek és a legügyesebbek.

Jön a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, HOBO és több felvidéki jó arc

A sajtótájékoztató végén Gubík László elárulta: az idei MartFeszten további rengeteg vonzó programmal is várják az érdeklődőket, ezért érdemes figyelemmel kísérni a folyamatosan frissülő honlapjukat és facebookos oldalukat. A pénteki Rúzsa Magdi-koncerten kívül a sok koncertínyencség közül megemlítette a Tankcsapda csütörtöki és Deák Bill Gyula, HOBO, illetve Lábszky Olivérék szombati fellépését, valamint Emmer Péter szerdai lemezbemutató koncertjét. A legtöbb rajongói lájkot begyűjtő három felvidéki banda is bemutatkozási lehetőséget kap.

Képgalériánk:
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A főszervező elmondta: a családi és a közéleti programok teljesen ingyenesek lesznek. A szerdai beköltözés után ismét sor kerül a házelnökök fórumára, a Rákóczi-emlékévről pedig a Rákóczi Szövetséggel közösen emlékeznek meg. A külhoni magyar gyermekek évében fokozott figyelmet fordítanak a gyerkőcprogramokra. A Szőttes szakmai koordinálásával kis népművészeti tábor nyílik, a martosiak idén is tartanak halász- és főzőbemutatót s a termelői piac sem hiányozhat. Ezenkívül nagyon sok mini fesztivállal és sportversennyel bővítik a műsorkínálatot.

Örömmel tudatta, hogy már áll a martosi családi kalandpark, csinosítják a focipályákat, megrendelték a jurtákat és időben befejezik az építkezéseket. A VII. Martosi Szabadegyetem jelképes eseménnyel (pl.: faültetéssel vagy mással) és szabadtéri szentmisével zárul, amelyen a tervek szerint Böjte Csaba és közvetlen segítőtársai is jelen lesznek.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS