2023. október 26., 12:02

Már zavartalan a forgalom a Szoroskő-hágón

A napokban befejeződtek az útjavítási munkálatok a Szoroskő-hágón, így feloldották a félpályás útlezárást, már mindkét sávban járható a Rozsnyót és Kassát összekötő fő útvonal.

Szoroskő, Szoroskő-hágó, út, közlekedés, forgalom
Fotó: Fábián Gergely

A félpályás útlezárás július vége óta volt érvényben a hágó egy szakaszán, mert az I/16 számú út körülbelül 60 méteres szakasza balesetveszélyes állapotban volt, egy részen a támfal is leomlott.

A javítás a napokban fejeződött be. „A munka a Rozsnyó felől Kassa irányába tartó jobb oldali sávban folyt. A forgalom csak a bal oldali sávban haladhatott, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett” – tájékoztatott Martin Guzi, a Szlovák Közútkezelő (SSC) szóvivője.
Szoroskő, Szoroskő-hágó, út, közlekedés, forgalom
Az érintett szakasz még a javítás előtt.
Fotó:  Fábián Gergely

Mint kifejtette, az útkezelő vállalat munkatársai felbontották a burkolatot, majd egyebek mellett stabilizálták a hegyoldalt, új támfalakat építettek, megoldották az úttest vízelvezetését, valamint egy körülbelül 40 méteres szakaszon új szalagkorlátot helyeztek el.

Az elmúlt napokban már csak a munkaterület tisztítása zajlott, majd eltávolították az ideiglenes útburkolati jelzéseket és a jelzőlámpákat. Ezután ismét mindkét sávban haladhat a forgalom a hágó ezen szakaszán.

Szoroskő, hágó, Soroška
Fotó:  Fábián Gergely

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.