cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 25., 09:10

Már használhatják az autósok a Makranc és Buzita közötti ideiglenes hidat

Elkészült, és már használható a Kassa-vidéki járásban, a Makrancnál, a Csécsi-patakon, a Buzita felé vezető úton átívelő ideiglenes híd - tájékoztatott a Kassa Megyei Önkormányzat. Az új híd befejezéséig ezt az ideiglenes, egysávos hidat használhatják az autósok - tájékoztatott szerdán a megyei hivatal.

makranci híd
Fotó: Facebook/Rasto Trnka

A régi hidat elbontották. „A mától használható, 19 méter hosszú és 3,5 méter széles ideiglenes híd szolgálja a forgalmat az új, M3219-es híd felújításának befejezéséig" - mondta Rastislav Trnka megyeelnök.

Az ideiglenes hidat március 19-én kezdték el építeni a Kassa-vidéki Járási Hivatal közlekedési szakosztálya által kiadott engedély alapján.

Jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás az építkezés kivitelezőjének kiválasztására. A kivitelezés a közbeszerzés lebonyolítása, a szerződés aláírása és az építési terület átadása után kezdődik. El kell készíteni az árvízvédelmi tervet is, amelyet jóvá kell hagynia a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalatnak és a járási hivatalnak is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.