cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 1., 14:20

Már épül a híd Csallóköz és Szigetköz között

Elkezdődött a Dunaszerdahelyi járásban található Doborgaz és a magyarországi Dunakiliti község közötti híd építése. A jóváhagyott projekt költségvetése több mint 10,4 millió euró. Az építmény a kerékpárosokat, gyalogosokat, valamint a mentőszolgálatokat és a karbantartó járműveket fogja majd kiszolgálni.

Doborgaz - Dunakiliti - biciklis híd terve
Fotó: TASR

A híd a Csallóközt és Szigetközt fogja összekötni a határ két oldalán, és az EuroVelo 6 folyami kerékpárút része lesz. Szlovákia így csatlakozik az európai kerékpárúthoz.

A kerékpáros hidat 2024 tavaszára tervezik megnyitni. A határfolyó áthidalása összesen közel 500 méter hosszú lesz, ennek fele közvetlenül a víz felett halad majd. A támogatás megoszlása ​​Szlovákia és Magyarország között 50:50 százalékos.

A szlovák félhez tartozó projekt teljes jóváhagyott költségvetésének értékéből több mint 4,19 millió eurót (85 százalékot) az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, öt százalékot pedig a szlovák állami költségvetésből finanszíroznak. A fennmaradó összeget a Vízgazdálkodási Építővállalat finanszírozza.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.