2019. október 30., 20:06

Magasrangú tajvani vendég látogatott Dunaszerdahelyre

Larry Tseng, a pozsonyi Tajpej Képviseleti Iroda igazgatója asszisztensével, Li-Chih Lin asszonnyal baráti látogatáson vettek részt Dunaszerdahelyen. A vendégeket Hájos Zoltán polgármester, A. Szabó László alpolgármester és Bubniak Júlia hivatalvezető fogadta.

Tajvani látogatók Dunaszerdahelyen
Médialapozó
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Tajvan szlovákiai képviselője Hájos Zoltán meghívásának tett eleget október 29-én, mikor rövid látogatást tett a dunaszerdahelyi városházán. A Nagyszombat Megyei Önkormányzat képviseletében Jozef Viskupič megyeelnök vezetésével szeptemberben hattagú delegáció járt Tajvanon. A munkalátogatás küldöttei között volt Berényi József megyei alelnök mellett Hájos Zoltán is, aki ott találkozott a pozsonyi Tajpej Képviseleti Iroda munkatársával, Li-Chih Lin asszonnyal.

A megyei küldöttség Tajvan és a Nagyszombati kerület közötti gazdasági és üzleti együttműködés fejlesztéséről tárgyalt az ázsiai országban. Nagyszombat megye olyan régióként mutatkozott be, amely nyitott a tajvani befektetők előtt, olvasható Viskupič beszámolójában a megye honlapján. Az elnök szerint a régió stratégia előnyei közé tartozik földrajzi helyzete és jelentős autóipara, amely lehetővé teheti Tajvan betörését az európai gazdasági piacra.

(b.) A. Szabó László, Li-Chih Lin, Hájos Zoltán, Larry Tseng, Bubniak Júlia
Fotó:  dunaszerdahelyi.sk
(b.) A. Szabó László, Li-Chih Lin, Hájos Zoltán, Larry Tseng, Bubniak Júlia

Tajvan a „Smart City” technológiák tekintetében élenjáró, nem véletlen tehát, hogy az „Okos város” kialakításának műszaki feltételei és módszerei is a tajvani találkozó témái közé tartozott. A digitális technológiai megoldások alkalmazása a városfejlesztésben és a városi rendszerek működtetésében Dunaszerdahelyen is a jelenlegi prioritások közé tartozik. Hájos Zoltán megyei képviselőként és polgármesterként is főként az olyan innovatív megoldások iránt érdeklődött tajvani tartózkodása során, amelyek Dunaszerdahelyen, illetve a megye településein is sikerrel alkalmazhatóak lennének.

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

Bubniak Júlia hivatalvezető kérdésünkre elmondta, hogy az október 29-i dunaszerdahelyi találkozón még nem hangzott el semmilyen konkrét együttműködési javaslat, ennek lehetőségére azonban mindkét fél nyitott. Dunaszerdahelyen Larry Tseng, aki már harmadik éve tartózkodik Szlovákiában, leginkább a város gazdasági és demográfiai helyzete, nemzetiségi összetétele iránt érdeklődött, de szóba kerültek a turisztikai látványosságok is.

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

Tajvani látogatók Dunaszerdahelyen
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.