2022. szeptember 22., 13:03

Maga a Simon-Júda vásár az attrakció

A párkányi Simon Júda-napi vásár a város egyik legkiemelkedőbb eseménye, amely több évszázados múltra tekint vissza. Mára szinte százszázalékos biztonsággal kijelenthetjük, hogy az október 6-tól 9-ig tartó 474. vásár az idén nem marad el. Sipos István főszervezővel beszélgetünk.

Simon-Júda bokor
Fotó: Bokor Klára

Megtudtuk, elánnal fogtak a szervezéshez, az árusoknak július elsejéig kellett beadni a kérvényüket a vásáron való részvételre, ezután a szabad helyeket kiosztották a többi igénylő között. Az árusok részéről nagy volt az érdeklődés, csakúgy, mint minden évben, hiszen a Simon-Júda kiemelt helyet foglal el kalendáriumukban.

„A sétálóutca teljes mértékben kiadva kézműveseknek, a főutca és a T-zóna is teljes mértékben foglalt, az étel-ital árusítók számára már csak egy-két hely van, a B-szektor kiadása – az állomás felé vezető úton - is a vége felé jár. Mára a vásár szerkezete annyira jól ki lett dolgozva, hogy azon nem kell változtatni, mert elégedettek úgy az árusok, mind a látogatók” - fejtette kis a főszervező. Hozzáfűzte, bár az árusok száma nem csökkent, de látják, vannak olyan árusok, akik a koronavírus-járvány alatt felhagytak a szakmával.

Hat ország árusai csütörtöktől vasárnapig gazdag árukínálattal várják a vásár látogatóit, gasztronómiai csemegékből se lesz hiány. Emellett a korzó színpadján különböző stílusokat felsorakoztató koncertek várják a látogatókat. A Simon-Júda csütörtökön 11 órakor nyitja kapuit.

"Mikor azt kérdezik tőlem, lesz-e a váráson valami különös attrakció, azt szoktam mondani, maga a jól megszervezett vásár az attrakció, meg az, hogy végre megrendezésre kerül” – teszi hozzá mosolyogva az elmondottakhoz Sipos István.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.