2021. június 17., 18:07
Frissítve: 11:32

Ma délután tűz ütött ki a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórházban

Ma délután tűz volt a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház egyik  Rastislav utcai épületében. A lángok 15 óra tájban csaptak fel a baleseti sebészet egyik osztályán, az első emeleten.

Tűz az egyetemi kórházban
Fotó: Michal Lendel /Korzár/
Tűz volt a L.Pasteur Egyetem Kórházban

A biztonság kedvéért mintegy 60 beteget azonnal evakuáltak. Senki sem volt közvetlen életveszélyben, senki sem sérült meg.

Öt kocsival összesen 22 tűzoltót vezényeltek a helyszínre. Mostanra a tüzet sikerült eloltani, a szakértők annak okát keresik. Egy helyiség teljesen kiégett.

Miután  Szlovákia miniszterelnöke ma és holnap munkalátogatáson  Kelet-Szlovákiában tartózkodik, a tűz hírére megváltoztatta programját, és a helyszínre sietett.

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök, aki hivatalos úton van Kelet-Szlovákiában, felkereste a kórházat. Elismerően szólt arról, hogy ilyen gyorsan evakuálták a betegeket.

Amint megtudtam, mi történt, azonnal a helyszínre siettem. Szeretnék köszönetet mondani a  rendőröknek és a kórház személyzetének is, mert nagyon jól kezelték ezt a helyzetet"

- mondta, és megerősítette, hogy nem sérült meg senki.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.