2021. június 30., 19:04

Luxusszobákat alakítanak ki a komáromi kórház szülészetén

Standard feletti feltételeket biztosító szobákat alakítanak ki a komáromi Agel-kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályán. A munkálatok miatt a július 1-től augusztus közepéig tartó időszakra tervezett több műtétet későbbre halasztanak. A szülészet és az újszülött-részleg azonban ezentúl is teljes kapacitással működik.

Kétnyelvű felirat a komáromi kórház főbejáratánál
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A kórházban a korszerű gyógyszertár átadása és az új sürgősségi részleg folytatódó építése után napjainkban ez számít a harmadik jelentős fejlesztésnek.

A nőgyógyászati-szülészeti osztály helyiségeit főleg azért újítjuk fel, hogy a jövendő anyukáknak a korunk elvárásainak megfelelő, modern szolgáltatásokat kínálhassunk. A standard feletti feltételeket biztosító szobák választási lehetősége manapság már természetes dolognak számít. Az 50.000 eurós beruházás 2 ilyen új szobát eredményez“

– árulta el Miroslav Jaška kórházigazgató.

Hozzátette: a július 1-én kezdődő építkezési munkálatok miatt a nőgyógyászati rendelő működése terén módosításra kerül sor. A terhességük 36. hetén túlhaladó hölgyeket munkanapokon 7-10 óra között fogadják és vizsgálják ki. Azokat, akik még nem tartanak a 36. hétnél, de vélhetően koraszülésben lesz részük, a magasabb szintű ellátást biztosító munkahelyükre irányítják, akárcsak az akut női problémákkal küszködő pácienseket, akik egészségi állapotának a stabilizálása és kezelése nem halogatható. A kórházvezetés a járásszerte több rendelőben dolgozó orvosokat is tájékoztatta erről az ideiglenesen korlátozott működésről.

A felújítás idején bizonyos ginekológiai műtéteket az egynapos sebészeti ellátás keretében végeznek majd el. ,,Ezúton is kérem a pácienseink módosításainkkal kapcsolatos türelmét és megértését. Szükségszerű, hogy a nyilvánosságnak a nyár végén megmutathassuk az új standard feletti szobáinkat“ – tette hozzá az igazgató.

A ginekológiai készenléti ügyeleten minden nap 15-tól reggel 7 óráig lesz szolgálat. Az életveszélyes és akut esetekkel majd ezentúl is azonnal a komáromi kórházban foglalkoznak, az enyhébb esetekre pedig majd mindig a Mentőszolgálat Területi Sürgősségi Műveleti Központjával közösen találnak megoldást.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.