2020. július 1., 16:00

Lunter: A szomszédos magyarországi megyével kötött új megállapodás fontos pillére lesz a két ország közötti jó kapcsolatnak

Rimaszombati járási Tiszolcon új szerződést írtak alá, Beszercebánya megye és Borsod-Abaúj-Zemplén megye között, mely Ján Lunter, besztercebányi megye elnöke szerint az együttműködésük új alapköve lesz.

Lunter szerint a találkozón olyan konkrét javaslatok is elhangzottak, amelyeket

ténylegesen meg kellene valósítani, például a Rimaszombat – Miskolc valamint a Salgótarján – Losonc személyjáratok indítását, amely megkönnyítené a polgárok utazását.

 Az emberek megérdemlik, hogy kihasználhassák a tömegközlekedést

- mondta Lunter, aki hozzátette, hogy a két régió között jelenleg nincs vonat vagy buszjárat.

A közlekedés mellett, Besztercebánya megyeelnöke más együttműködési lehetőségeket is lát, példának az idegenforgalmat hozta fel. A megállapodás kiterjed a két régió önkormányzatai közötti partnerségre, illetve az Interreg Szlovákia-Magyarország határon átnyúló együttműködési programra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye elnöke, Bánné Gál Boglárka elmondta, hogy a múltban a két régió már kötött megállapodást egymással, de itt volt az ideje annak, hogy új kapcsolatokat alakítsanak ki erre az időszakra. Elmondása szerint a határon átívelő fejlesztéseknek számos lehetősége van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.