2018. július 4., 12:36

Lovat patkoltak, birkát nyírtak

A Szkarabeusz Agrárvállalkozás Nagyráskán idén június utolsó napján tartotta hatodik alkalommal meghirdetett Nyílt Napját.

eredmenyhirdetes.jpg
Médialapozó
Fotó: Fedor Béla

A reggel 9 órakor kezdődő programra bárki ellátogathatott, aki szereti az állatokat, és a benne rejlő versenyszellemnek köszönhetően akár a meghirdetett versenyekre is szívesen benevezett. Lehetett vajat köpülni, lovakat patkolni, birkát nyírni, de részt vehetett egy főzőversenyen is, amelynek egyetlen feltétele az volt, hogy az ételnek szürkemarha húsából kellett készülnie.

A halászokat pedig a halastó partján horgászverseny várta. Aki nem tud főzni, ráadásul a halászat sem a szíve csücske, annak sem kellett unatkoznia, állatsimogatón vehetett részt, felpattanhatott egy-egy ló nyergébe, megcsodálhatta a néhány évtizeddel ezelőtt használatban lévő autó- és motorbicikli-matuzsálemeket, megtekinthette a Bucsko Tihamér által összegyűjtött eszközök múzeumát, látogatást tehetett az agrárbirtokon, ehetett, ihatott, szórakozhatott.

emu
Fotó:  Fedor Béla
emu

Nem csupán a felnőttek, hanem a gyerekek is megtalálhatták saját szórakozásukat. Részt vehettek arcfestésen, birtokba vehették az ugrálóvárat, szaladgálhattak, élvezhették az élőzenét.

A 17 óráig tartó rendezvény díjmentes volt.

 

kecskek.jpg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.