Losoncon 31%-ra nőtt a beoltottak száma

2021. július 22., 17:36
Szvorák Emese

A nógrádi városban mintegy 8588 ember kapta meg az oltást, elérve ezzel a 31 százalékos átoltottságot. A Losonci járás azonban még így is elmarad a megyei átlagtól.

koronavírus Szlovákia védőoltás
Fotó: TASR

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint július 19-ig közel 1,9 millióan kapták meg Szlovákiában az oltás mindkét adagját, több mint 2,2 millióan legalább egyet.

Besztercebánya megyében az első adag vakcinát közel 219 ezren kapták meg, ami 34%-os arányt jelent.

A Losonci járásban is némiképp javult a helyzet. Losonc önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott az aktuális adatokról. A statisztikák szerint a városban június 22-e óta 7%-kal nőtt azon beoltottak száma, akik mindkét oltóanyagot megkapták.

A Losonci járásban továbbra is két helyszínen oltanak. A Covid-19 elleni vakcinát a losonci városházán, a megye által létrehozott nagykapacitású oltóközpontban lehet megkapni. A mai nap során déltől 19.00 óráig előzetes regisztráció nélkül is beoltják az érdeklődőket. Július 23-án, pénteken délután pedig az AstraZeneca vakcina második adagjára várókat oltják.

A losonci kórházban is folytatódik a COVID-19 elleni vakcináció. A megyében egyedüliként itt oltanak Szputnyik V vakcinával, amelyre június 30-ig lehetett regisztrálni.

Kövesse facebook oldalunkat is!