2021. március 4., 11:22

Losonc városa FFP2 védőmaszkokat biztosít az 55 év fölötti lakosok számára

Több mint 20 000 FFP2 tanúsítvánnyal rendelkező arcmaszkot oszt szét a losonci önkormányzat az 55 év fölötti lakosai között.  

Fotó: ma7.sk

Alexandra Pivková polgármester közösségi hálón közzétett tájékoztatása szerint, az önkormányzat március elején kezdi a maszkok kézbesítését. 

A védőmaszkok tanúsítvánnyal rendelkeznek, amit a külső megjelölés is megerősít. A személyes érintkezés elkerülése érdekében minden polgár a postaládájába kapja meg a két maszkkal ellátott csomagot”

- mondta Pivková.

Hozzátette továbbá, hogy az önkormányzat az oktatási intézmények pedagógusainak és alkalmazottainak, a városi alkalmazottaknak, valamint az ápolóknak és a városi rendőröknek már bebiztosította ezt a fajta védőmaszkot.

Az első csomagokat a 80 év fölötti lakosok kapják meg”

- nyilatkozta a polgármester.

A losonci Duray Éva néni tavalyelőtt ünnepelte 80. születésnapját, így ő az elsők kapta meg a védőmaszkokat.  

Tegnapelőtt kaptam két darabot a postaládámba. Meglepetésként ért a gesztus, nem számítottam rá. De örülök neki, mert ritkán hagyom el az otthonom, a lábammal is problémák vannak, így megkönnyítették a dolgom”

- mondta.

A szintén helybeli Csák István, nyugalmazott pedagógus, a Kármán József Színház igazgatója, egyelőre még nem kapott, de örömmel venné.

Mindig jó érzéssel tölt el, ha törődnek a nyugdíjasokkal. Viszont boldogabb lennék, ha a járvány időszak véget érne, hisz a kulturális élet lebénult, ahogyan minden más is. Hiányzik a színház, hiányoznak a próbák. Szerencsére a gyerekekkel és az unokákkal napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Ez nagyon fontos számunkra, hisz a család, az család”

- mondta.

Korábban Rimaszombatban is 20 000 védőmaszkot osztottak szét a lakosok között.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.