cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. május 17., 18:49

Lezárják a vereknyei hidat a forgalom egy része előtt

Pénteken rendkívüli állapotot hirdetett a főváros a pozsonyi rendkívül frekventált Vár (Hradská) utcai hídon, miután a hídon állapotfelmérést végeztek.

vereknyei híd
A vereknyei híd
Fotó: Pozsony hivatalos Facebook-oldala

Hétfőtől a tömegközlekedési eszközök kivételével a 7,5 tonnánál nagyobb járművek nem haladhatnak át rajta.  Errő lPeter Bubla pozsonyi szóvivő tájékoztatott. A híd átfogó korszerűsítésre vár.

Péntektől rendkívüli állapotot hirdetünk, ami lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban elindíthassuk a híd korszerűsítést biztosító lépések sorozatát"

- mondta Bubla, hozzátéve, hogy ez vonatkozik a hídon áthaladó közművekre is.

A Zsolnai Egyetem teherbírás-számítása alapján a jövő héttől tilos a 7,5 tonna feletti járművek átkelni a hídon. Kivétel csak a tömegközlekedési járművekre vonatkozik.

Ebben a módban a híd a tervezett komplex korszerűsítéséig fog működni, melynek projektjét a főváros készíti elő. A híd azonban továbbra is átjárható lesz autók és 7,5 tonnáig terjedő járművek, kerékpárosok és gyalogosok számára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.