cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. június 26., 20:44

Lendületes családi sportnap Nádszegen KÉPEKKEL

Nagyszabású családi sportnapot tartottak a mátyusföldi Nádszegen. A rendezvény keretén belül bemutatkoztak a faluban működő sportklubok, az érdeklődők pedig minden sportágat kipróbálhattak a profik segítségével.

sport
Galéria
+13 kép a galériában
családi sportnap Nádszegen
Fotó: Viktória Rydlová

Nádszeg futballistái már régóta a bajnok csapatok sorát bővítik. A focin kívül azonban sok más sportág is képviselteti magát a nagyközségben. A családi nap főszervezői a nádszegi sportszervezeten kívül a helyi vállalkozói réteg volt. Minden érdeklődő vállalat felállította a saját futballcsapatát, és egymással vívtak mérkőzéseket. Közben a futballpálya másik részén különböző sportágak kerültek bemutatásra és kipróbálásra.

A gyerekeknek leginkább a futás sport tetszett, hiszen az idén januárban alakult Lefuthat-Nád futóklub hölgytagjai szíves örömest szórakoztatták és mozgatták meg a legkisebbeket is. Minden teljesített sportág után egy pecsét járt a kicsiknek. Három pecsét pedig egy szépen gravírozott nádszegi aranyérmet ért.

Vavrek Évi, a Lefuthat-Nád alapítótagja elmondta, céljuk az volt a csapat alapításakor, hogy Nádszeget is bekapcsolják a mátyusföldi futóklubok körforgásába, örülnek annak, hogy a klub több tagja teljesítette már a félmaratont a szezon elején. A klubnak közel hetven tagja van már, és aktívan készülnek a környékbeli nyári futóversenyekre.

sport
Családi sportnap Nádszegen
Fotó:  Viktória Rydlová

A Nádszegi Asztalitenisz Csapat tagja, Rózsa Sándor elmondta, a ping-pong klub az 1940-es években alakult a faluban, azóta töretlen a működése. Sándor az asztalitenisz szabályairól, a jó labda titkairól is beszélt, valamint kiemelte, hogy a japán világcsúcstartó játékosok mellett a magyarok is szép eredményeket értek el világszinten ebben a sportágban. Ők maguk sem gondolták volna, hogy mennyien kipróbálják majd a pályán ezt a sportágat.

A nádszegi ökölvívás csapat képviselői bemutatták a közelharc, a támadás és ellentámadás technikáit. Edzőjük már 27 éve Sárkány Laci bácsi, akinek keze alól már számtalan tehetség került ki. Az ökölvívókkal edzett együtt a fiatal szlovákiai kick-boksz bajnok, Lauro Viktória is.

sport
Családi sportnap Nádszegen
Fotó:  Viktória Rydlová

A hölgyeket Erdélyi Tündi mozgatta meg Zumbával, és Gombos Flóra dolgoztatta meg Gymstick-kel. A két hölgy lendületes, aktív edzést tartott, Flóra örült annak, hogy a bemutatóra a gútai gymstickesek is eljöttek, valamint több edző is csatlakozott a tornához.

Az érdeklődők megtekinthették a nádszegi erős emberek bemutatóját is, valamint a jóga és a tenisz sportágakat is kipróbálhatták. A családi sportnap tizenegyes-rúgó versennyel zárult. A helyiek ismét egy jól sikerült, közösségépítő akciót tudhatnak maguk között.

sport
Galéria
+13 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.