Lemondott posztjáról az MKP Galántai járási elnöke

Horváth Szomolai Andrea 2018. november 14., 19:25

Három nappal a helyhatósági választások után lemondott tisztségéről az MKP Galántai járási elnöke, Forró Krisztián. Döntése ugyanakkor nem függ össze a párt eredményeivel.

A helyhatósági választások pozitív fejleményeket hoztak a Galántai járásban az MKP javára. Habár Galántán a párt képviselete jelentősen meggyengült, november tizedikén három új MKP-s polgármestert választottak meg a régióban, és a pártok közül szintén a magyar politikai alakulatnak van a legtöbb önkormányzati képviselője a járásban. A pozitív eredmények elkönyvelése váratlanul érkezett Forró Krisztián bejelentése, miszerint lemond a járási elnöki posztjáról.

A megyei képviselőként is aktív politikus portálunknak elmondta, nehezen hozta meg a döntést, de a civil életet előtérbe helyezve jelenleg ez tűnt számára ésszerűnek. Cégvezetőként úgy érzi, az élet most azt kívánja tőle, hogy a 15 családnak megélhetést biztosító, fejlődő vállalkozására koncentráljon.

„Felelősséggel tartozom ezekért az emberekért, és nem lenne korrekt a járási elnökséggel szemben sem, ha félvállról venném a feladatokat és a kihívásokat és nem azzal a lendülettel és odaadással dolgoznék, mint eddig. Hiszem, hogy járásunkban az MKP-n belül sikerült felnőnie egy következő generációnak. Nagyon sok fiatal csatlakozott hozzánk az utóbbi években, akik nagyon szép eredményeket értek el. Bátran ki merem jelenteni, hogy van kinek átadni a stafétabotot” – indokolta döntését Forró Krisztián.

A Galánta járási MKP a következő év január 25-ére tűzte ki a járási konferencia időpontját. Ezen a gyűlésen választják majd meg az új járási elnököt, addig Forró Krisztián marad a poszton.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS