2021. december 25., 10:02

Legyen ünnep a Kiss Zenészekkel

Karácsonyi ajándékként zenei újdonsággal jelentkezett az Ipoly mentén élő fiatalok alkotta Kiss Zenészek együttes.

Kiss Zenészek
Fotó: Kiss Zenészek
A Kiss Zenészek együttes immáron második alkalommal kedveskedik december 24-én a kedves hallgatóságnak egy karácsonyi dalfeldolgozással. Az idei szentestén közzétett karácsonyi hangulatú coverünk eredetileg Demjén Ferenc Legyen ünnep c. dala. A feldolgozási folyamatban inspirálódtunk, hatással volt ránk Nguyen Thanh Hien dalfeldolgozása is”

– olvasható a zenekar által kiadott közleményben, amiből az is kiderül, hogy a karácsonyi örömzenélésük lélekben segített hangolódni az ünnepre, valamint egy-egy dal feldolgozása és természetesen a szám alkotása is remek csapatépítő program volt számukra. Mint írták, maga az áthangszerelés, a dal elsajátítása és a felvétel is jókedvvel, sok kacagással zajlott:

A karácsonyi örömzenélésünk célja, hogy egy kis »ünnepi színt«, derültséget vigyünk az emberek életébe, ebben a nehéz helyzetben is… Reméljük, hogy örömmel hallgatják majd, esetleg megosszák rokonaikkal, barátaikkal. Mi, a Kiss Zenészek ezzel a dalfeldolgozással kívánunk 2021-ben áldott és békés karácsonyt mindenkinek!”
A hangfelvételi munkálatokat a HomeRecords stúdió, Benko Reinold Kristián szerkesztette, a videóklipet pedig Csáky Mátyás forgatta és vágta. Hangszerelés: Böjtös Natália – ének, Hlavács Réka – ének, ukulele, Rusňák Sára – cajon, Benko Reinold Kristián – billentyű, Csáky Máté – hegedű.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!